Compromís demana per enèsima vegada els informes de morositat del tercer i quart trimestre de 2012, sense que s’haja atés a la seua sol·licitud, tot i l’obligació legal de presentar-los.
 
El grup considera imprescindible aquesta informació, més encara quan s’ha encetat el procés per a aprovar els pressupostos del 2013.

“Hi ha una obligació legal de que el Govern Municipal done compte al Plenari del deute que té l’Ajuntament amb els seus proveïdors, mitjançant la presentació d’informes trimestrals de morositat, i aquesta obligació, a pesar de que el nostre grup l’ha reclamat en nombroses ocasions, no s’està acomplint”.

Amb aquestes paraules ha manifestat el regidor del Bloc-Verds: Compromís, Facund Puig, la seua denúncia a l’opacitat del Govern d’Arturo Torró respecte al deute a proveïdors, una circumstància que li fa preguntar-se què és el que s’amaga darrera d’aquesta negativa.

Puig ha recordat que a la passada legislatura ja es va viure una situació similar quan Compromís i el mateix PP, van demanar reiteradament aquests informes al Partit Socialista i mai es van fer públics: “Quan el Partit Popular va entrar al Govern es va comprometre a acabar amb aquest dèficit de transparència, i va començar a fer públics els informes de l’etapa socialista i els dels primers trimestres del Govern del PP, però aquest fil d’informació s’ha tallat des del segon trimestre de l’any passat”.

Segons sembla, assenyala Puig, “el problema ha començat per les crítiques del nostre grup a la pobra solvència demostrada a l’últim informe presentat. Aquest informe reflexa que l’Ajuntament devia 15 milions d’euros als proveïdors, una quantitat que no es pot imputar al govern socialista sinó que és un deute adquirit íntegrament pel nou govern popular d’Arturo Torró”.

L’opacitat del Govern fa que es desconega si la tendència morosa ha continuat als trimestres posteriors: “Només han publicat xifres al BIM municipal, dades que no sabem si són certes o no. Per això cal tindre els informes oficials signats pel l’interventor municipal.  Els hem reclamat reiteradament a la Comissió d’Hisenda i al plenari municipal i no hi ha manera de conèixer-los”.

Compromís considera que és “ben lògic començar a sospitar que el Govern Municipal intenta amagar alguna cosa relacionada amb la situació econòmica de l’Ajuntament quan es resisteix a fer públics aquests informes, sobretot quan a la passada legislatura va ser una de les seues exigències més fermes i quan es va comprometre a no incórrer en la mateixa situació”.

Per aquest motiu, “exigim al Govern Municipal que faça públics aquests informes, perquè té una obligació legal de fer-ho, més encara quan estem a punt d’iniciar en breu el procés de discussió del pressupost municipal per a l’exercici 2013”.