Compromís s’alegra de la convocatòria de la reunió estratègica per a frenar les prospeccions petrolieres

Lorena Milvaques es lamenta per la decisió presa pel Tribunal Suprem en la que autoritza que continue el procés i espera que no siga massa tard per a evitar les prospeccions.

Els econacionalistes recorden que ja fa més de un any que van demanar la reunió d’una comissió tècnica davant els signes que mostraven que l’empresa continuava amb les seues intencions de buscar petroli al nostre litoral.

Gandia, 28 de febrer de 2013._

El Grup Municipal del Bloc-Verds:Compromís vol manifestar la seua satisfacció pel fet de que per fi es convoque una reunió de planificació d’estratègies per tant de frenar les prospeccions petrolieres al nostre litoral. Al mateix temps, el grup es lamenta per l’última notícia al respecte: l’auto del Tribunal Suprem en el que s’autoritza a l’empresa Cairn Energy a continuar amb el procediment de recerca de petroli.

Tal i com assenyala, la portaveu Lorena Milvaques, “ja vam demanar fa més d’un any” que es convoqués la Comissió per a tractar aquest tema -un reunió proposada pel Bloc i que va ser aprovada per unanimitat al Plenari- davant dels signes evidents que el procediment continuava endavant.

Aquests signes, com va explicar al mes de maig de 2012, l’anterior portaveu Josep Miquel Moya eren, entre altres, declaracions d’altes càrrecs polítics o els anuncis de la pròpia empresa de que encetaria la campanya sísmica al mes d’octubre i les perforacions a l’any 2014.

Malauradament, indica Milvaques, “la recent sentència del Tribunal Suprem confirma les nostres sospites” i, ara, és més urgent que mai que es convoque una reunió amb tots els agents afectats.

Aquesta reunió es celebrarà el proper dilluns 4 de maig: “Esperem que l’encontre siga molt fructífer i que puguem dissenyar una bona estratègia per evitar que es pose en perill el nostre valor econòmic, turístic i ecològic més important: la nostra natura”.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *