Facund Puig: “El procés de privatització del Serrano només servirà per a afavorir a alguna empresa amiga”

Compromís considera que no hi ha cap raó que justifique que es privatitze aquest espai, del qual el model de gestió havia sigut impecable.

Puig denuncia que el Pla Econòmic Financer presentat a la Comissió de Cultura no presenta les mateixes condicions de concessió que es van anunciar inicialment.

Gandia, 4 de març de 2013._
El Grup Municipal del Bloc-Verds:Compromís vol reiterar la seua oposició al procés de privatització que està encetant-se amb el Teatre Serrano de Gandia. Així ho ratifica, el regidor Facund Puig,  després de conèixer les línees argumentals del Pla Econòmic Financer que va presentar el Govern Municipal el passat divendres: “Hem d’expressar el nostre més enèrgic rebuig al procés de privatització d’aquest espai cultural tan emblemàtic de la nostra ciutat. No hi ha cap raó que ho justifique, més encara quan la gestió municipal que s’havia fet fins ara havia sigut exemplar”.

Puig denuncia que a la Comissió de Cultura on es va tractar el tema es van presentar canvis respecte al plantejament inicial de les condicions de la concessió administrativa. Així, assenyala el regidor econacionalista, “en un primer moment es va parlar de que enguany no hi hauria cap aportació municipal i ara ja es contemplem 30.000 euros. De la mateixa manera, també es va dir que la compensació econòmica per part de l’Ajuntament a l’empresa arribaria com a màxim a 550.000 euros i ara ja es parla de vora els 600.000”.

A més a més, el Pla Econòmic Financer presentat pel Govern del PP fa “una interpretació interessada” de les xifres de ingressos i despeses. D’aquesta forma que quan es parla dels exercicis previs als actuals es carrega considerablement les dades de les despeses, mentre que quan es fa una previsió del futur s’és molt optimista respecte als possibles ingressos, una visió que busca fer més atractiva l’explotació de la sala. “L’opinió del Bloc és que ni abans les xifres eren tan negatives, ni ara seran tan positives per aquella mercantil que s’arrisque en la gestió del Teatre Serrano”.

Finalment, Puig ha volgut destacar un dels punts d’aquest informe que és el de les consideracions de la Intervenció Municipal: “Resulten particularment colpidores algunes de les reflexions de l’interventor quan alerta dels possibles problemes de viabilitat futura del contracte de concessió, a causa de les dificultats econòmiques i de la escassa liquiditat de l’Ajuntament de Gandia”.

Per totes aquestes raons, Compromís vol insistir en la seua oposició al procés de privatització del Teatre Serrano, perquè “estem segurs que de culminar-se no beneficiarà en res a la programació cultural de la nostra ciutat i que possiblement per a l’únic que servirà és per a beneficiar a una empresa amiga del Govern Municipal”.

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *