Compromís demana una aposta més decidida pel patrimoni de la ciutat i llança una campanya per mostrar el “patrimoni en perill”.

La secretària de Cultura de Compromís per Gandia, Alícia Izquierdo, ha volgut recordar que Torró va assenyalar que el fet que una exposició com Expressions del patrimoni puga visitar-se a Gandia “reafirma el compromís cultural dut a terme per part del consistori, en col·laboració amb la Generalitat”. “Des de Compromís ens alegrem per rebre esta exposició de la Conselleria, però això no demostra res, i molt menys indica que s’estiguen donant passos endavant en la conservació del patrimoni de la ciutat per part de l’equip de govern”.

Com ja va assenyar la nostra regidora, Lorena Milvaques, la setmana passada, “Gandia necessita un catàleg de patrimoni i espais protegits. Però no solament açò, necessitem que el patrimoni que ja està catalogat i protegit no caiga. I en esta ciutat, això està passant”.

#PatrimoniEnPerillGandia

 

Per a reforçar la seua petició d’actuar per conservar el patrimoni gandia, Compromís ha iniciat una mostra gràfica a la xarxa per a apropar a la ciutadania els béns amb què compta la ciutat ducal, dels quals l’Ajuntament i la Conselleria no tenen cap cura, a pesar que la major part d’ells estan protegits.

Per a consultar la mostra que ha començat a publicar Compromís, solament cal accedir a la galeria de Pinterest de Compromís. La campanya de difusió tindrà lloc a través de la xarxa, bé a través de la mateixa plataforma de Pinterest com a Twitter (amb el hàstag #PatrimoniEnPerillGandia) i Facebook.

Compromís fa una crida perquè la gent col·labore, com un pas més per conscienciar la ciutadania en la importància de tenir cura del patrimoni, i per fer noves propostes sobre patrimoni que caldria conservar al terme de Gandia. Els interessats poden posar-se en contacte mitjançant el correu electrònic [email protected].