El grup econacionalista espera que el Govern escolte la voluntat dels gandians i ature la construcció d’aquesta infraestructura prevista en el Pla Especial per a la zona humida.

Gandia, 19 d’abril de 2013.-
Compromís per Gandia ha presentat hui al voltant de 3.700 al•legacions signades per veïns de Gandia, per tant de frenar el Pla Especial de la Marjal que contempla un camp de Golf en aquesta zona protegida natural.

Aquest Pla Especial es troba en procés d’exposició pública per a presentar al•legacions (un procés que finalitza el proper dilluns), motiu pel qual Compromís va començar una campanya per a reflectir el sentir popular, que s’ha demostrat que és massivament contrària a la ubicació d’aquesta infraestructura esportiva a la zona humida de Gandia.

Segons explica la regidora-portaveu de Compromís a l’Ajuntament, Lorena Milvaques, “ja fa temps que diem que aquest no és el lloc més adient per a un camp de Golf. No es pot construir aquesta infraestructura en una zona protegida, que afecta tant a espais humits com a zones protegides LIC i SEPA”.

Per a Milvaques el PP ha demostrat una vegada més, “la seua nul•la estima pel Medi Ambient i la sostenibilitat, però no estem disposats a permetre les seues agressions a la Natura i ens oposarem a totes les mesures com aquesta, que va en contra d’un inexcusable model sostenible”.

En la mateixa línia s’ha expressat, el secretari de Territori de Compromís per Gandia, Daniel Muñoz, per a qui la presentació d’aquesta quantitat ingent d’al•legacions obliga a l’alcalde a no ignorar el clam popular: “Torró ha d’escoltar a un poble que està demostrant la seua consciència mediambiental per damunt dels interessos partidistes”.

Muñoz ha insistit en que és necessari “un canvi en el model territorial d’especulació urbanística, on crear camps de golf i vendre patrimoni natural no siga la línia a seguir per activar la nostra economia”.

El membre de l’Executiva ha defensat la aposta de Compromís per “altres formes de desenvolupament que no afecten al patrimoni natural, un model obert i innovador, on la sostenibilitat i preservació del medi siga la nostra principal senya d’identitat”.

L’edil de Compromís, Lorena Milvaques, ha tancat la compareixença de presentació de les al•legacions amb l’esperança de que el Partit Popular “prenga nota i actue en conseqüència, retirant un Pla Especial que contempla un camp de Golf que no vol ningú en una zona protegida”.