Camp de golf i programa electoral (per Josep Miquel Moya)

Sabeu que tenim a sobre l’amenaça d’un camp de golf a la marjal, disfressat de Pla Especial per “salvaguardar l’espai”, contra el que s’han presentat quasi 5.000 al•legacions ciutadanes. Davant d’elles, sense llegir-les, el govern del PP va dir que tiraran endavant perquè “el camp de golf estava en el seu programa electoral”. Hi ha dues opcions: o els regidors del PP que han afirmat això no s’han llegit el seu propi programa electoral o estan convençuts que ho ha fet molt poca gent i qui ho ha fet no deu recordar-ho. Dic açò perquè jo sí que he tingut la paciència de fer-ho: el camp de golf a la marjal no és cap de les 652 “propostes” del programa electoral d’Arturo Torró. Per cert, algunes tan concretes com: “el Partido Popular es el único proyecto político con un valencianismo claro y definido, unes líneas totalmente valencianas y para los valencianos” (sic, en castellà, of course)(“proposta?” 591). L’unica que se li acosta és la 603: “reafirmamos nuestro compromiso en la defensa de las zonas de alto valor ecológico, como la marjal”.
Repassant el programa electoral del PP he pensat tirar una maneta als regidors desmemoriats o massa ocupats i recordar-los alguns dels seus compromisos, començant pel “Ahora, empleo” que l’encapçalava: com a mostra, al passat mes de maig, mentre l’atur descendia un 2 % tant a l’estat espanyol com al País Valencià (ui, el que he dit!), a Gandia augmentava en un 0,2 % (proposta 020: “des del Ayuntamiento de Gandia se puede hacer mucho por la creación de empleo”, com tots hem pogut comprovar).
Deixant de banda els “compromisos públicos” que parlen de la defensa dels interessos generals, de la gestió transparent i propera, de les polítiques d’austeritat, de la no contractació d’amics i familiars o, atenció, de no crear crispació (es veu que molts regidors, alcalde inclòs, no es llegiren ni estes pàgines inicials), les centenars de declaracions d’intencions buides de contingut o les promeses no complides (ja sé que falten dos anys), trobe que cal recordar algunes propostes concretes que ja han fet aigua:
044: “Se redefinirá la misión que debe cumplir el CSI-COM… mejorando su eficiencia”. Ja li han trobat missió per a un edifici construït amb diners europeus: regalar-lo a una empresa privada, juntament amb els terrenys adjacents que hem expropiat per més de tres milions d’euros.
066: “Se impulsará la empresa Gandia Protur”. Efectivament, tant l’han impulsada que ha desaparegut.
075: “Se incrementarán las zonas verdes de los parques y jardines de la Playa”. Com a la Plaça Baladre o el Clot de la Mota, amb les recents modificacions del Pla General.
121: “Se defenderán las explotacions agrícolas familiares … reconociendo el aporte ambiental que realiza la agricultura”. Convertint-les en camps de golf?
132: “Contendremos la presión fiscal”. El resultat de la contenció ha estat un augment de la contribució del 21 % o del 25 % en l’impost de vehicles.
149: “Mejoraremos la gestión del organismo autónomo de recaudación”. Suprimint-lo?
151 i 153: “Es necesario eliminar el grupo de personal pseudo-administrativo compuesto por asesores, puestos de confianza y afines al gobierno”, que “reduciremos al mínimo”. La primera promesa l’han complida escrupolosament: han eliminat els anteriors… per posar els seus. En la segona no els han eixit els comptes: hem passat de vora 30 a més de 50.
154: “Los puestos de asesores y coordinadores del gobierno seran cubiertos preferentemente por funcionarios eliminando los comisarios políticos”. Cap dels 4 coordinadors o directors generals és funcionari; dels assessors ni parlar. Potser consideren “comissaris polítics” només els dels altres?
155: “Se reducirán drásticamente las partidas destinadas a publicidad y propaganda institucional, explícita o encubierta, utilizada en Gandia durante los últimos años para mantener una permanente campaña de publicidad partidista pagada con recursos públicos”. Heu vist alguna vegada l’anomenat Butlletí d’Informació Municipal?
184: “Evitaremos que las empreses públicas se conviertan en agencias de colocación de expolíticos y simpatizantes”. Estoooo: hay alguien ahí? Fem el repàs o no cal?
306: “Facilitaremos la integración de los immigrantes”. Sense comentaris
334: “Construiremos en el solar adjunto al IES Ausiàs March consiguiendo que nuestra ciudad tenga las infraestructuras educativas que le corresponden” i 560: “agilizaremos las gestiones para la compra del solar adyacente”. Construir es construirà, però no l’ampliació de l’institut sinó una finca: el solar ha passat d’educatiu a residencial.
459: “Revisaremos y ampliaremos los actuales convenios con el Consell dels Joves de Gandia”. Revisats, sí. Però a la baixa.
466: “El proyecto de Gandia es inseparable de la Safor” i 469: “Consecuentemente, intensificaremos las relaciones con todos los municipios de la Safor, potenciando al máximo las competencias y servicios de la Mancomunitat”. A la que han abandonat, deixant-la tocada de mort.
492: “Benipeixcar: se retomará el proyecto de la piscina” i 573: “Raval: se retomará el proyecto de la piscina”. Que conste que no són dues piscines sinó la mateixa, que no han “retomado” sinó “desestimado”.
Continuarà…

Arxivat en: Cultura i Educació, Economia i Ocupació, General, Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *