El Grup Municipal de Compromís ha pogut comprovar les reiterades denúncies del veïnat del parc de l’Alqueria Nova o Sant Pere pel que fa a l’estat d’abandonament de la zona verda. Cal recordar, que al seu dia, el veïnat del barri ja va presentar al voltant de 400 signatures a l’Ajuntament, i encara no han rebut cap resposta.

És per aquesta raó que la portaveu al consistori, Lorena Milvaques, ha tornat exigir una major atenció cap a aquest important pulmó verd i lloc d’esplai per a molta gent.

En primer lloc, a l’entrada principal i aquella que dóna a mà dreta, Compromís ha constatat que s’ha creat una barrera arquitectònica que dificulta l’accés a persones amb poca mobilitat.

Pel que fa a la zona on se suposa que han de jugar-hi els infants, dir que està molt deteriorada. També hi veiem els arrels dels pins al descobert i, en caminar-hi, qualsevol persona pot enganxar-s’hi. D’igual manera, els tubs protectors dels cables del parc estan desfets, deixant l’interior al descobert, amb la perillositat que això suposa.

D’altra banda, Compromís també denuncia que el carrer Beniarjó no té llum. El veïnat, fins i tot, “ens manifesta que té dificultats a l’hora d’encertar la clau al pany de l’entrada a l’edifici”.

“I què direm del mobiliari urbà, bancs de fusta, papereres, faroles, sanitaris, reixes, etc… Amb un més que evident dèficit de manteniment?. En ocasions, el veïnat no sap si allò que els envolta és un parc o un abocador, perquè l’olor dels excrements dels gossos és insuportable, per no parlar de les rates que ixen en processó”.

Milvaques també demanarà la col·locació al carrer Alqueria Nova d’uns quans passos elevats que obligarien els conductors a reduir la velocitat perquè es tracta d’una zona de pas per a tots els qui es dirigeixen cap al parc.

Compromís anuncia que totes aquestes demandes, tot i ser ja conegudes pel govern, seran reiterades a la Comissió Municipal d’Urbanisme que tindrà lloc el pròxim dimecres. “Perquè el parc de l’Alqueria Nova necessita una actuació urgent de neteja, reparació, substitució de mobiliari en mal estat. En defintitiva, una altra manera de gestionar-lo pensant en el benestar de les persones que poden gaudir-lo i no patir-lo”.