Compromís denuncia presumptes irregularitats al nou servei de menjador de les escoletes municipals

La nova empresa que gestiona el càtering podria estar elaborant el menjar de forma il·legal des de l’escoleta de Les Alqueries del Grau i transportant-lo, amb tapers de plàstic i en cotxes particulars, a la resta de guarderies de la ciutat.

Unes extreballadores també revelen que han estat acomiadades després de denunciar que no han estat subrogades per la nova empresa, sinó per una de treball temporal,  amb la conseqüent pèrdua de l’antiguitat.

Facund Puig preguntarà la responsable d’Educació, Marta Cháfer, a la pròxima comissió municipal de l’àrea.

Gandia, 27 de febrer de 2014.-

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia ha mostrat la seua preocupació després d’una sèrie de denúncies d’irregularitats al nou servei que presta el menjador escolar a les escoletes municipals, des del passat mes de novembre, quan es va suprimir el contracte amb l’anterior empresa de càtering, Caterway. I és que, segons denuncien algunes treballadores, la nova contracta estaria elaborant el menjar a l’escoleta de Les Alqueries del Grau, des d’on es repartiria, en tàpers de plàstic i en cotxes particulars a la resta de centres infantils. “De ser així, ens trobaríem davant una gravíssima il·legalitat, en no comptar amb els permisos sanitaris oportuns i incomplint totes les normes bàsiques de seguretat pel que a l’elaboració, l’envasat i el trasllat dels aliments.” 

D’altra banda, tres extreballadores de l’empresa de càtering també revelen que han estat acomiades després de denunciar que no han estat subrogades, contractades per la nova concessionària del servei de menjadors, tal i com se’ls va prometre, sinó per una empresa de treball temporal, amb la conseqüent pèrdua de la seua antiguitat. “Un fet que ens sembla poc ètic i immoral i que atemptat contra els drets dels treballadores i les treballadores”. 

Per totes aquestes denúncies, el regidor, Facund Puig, preguntarà la responsable d’Educació, Marta Cháfer, a la pròxima comissió municipal de Cultura, Educació i Esports. “Pensem que ens trobem davant d’uns episodis gravíssims on l’ajuntament té una responsabilitat, perquè es tracten de serveis públics que han estat privatitzats. El govern del PP no pot fer la vista grossa davant d’uns fets il·legals i immorals”.

Arxivat en: Cultura i Educació

Comentaris

  1. Roseta Pérez Català diu:

    En sembla gravíssima aquesta noticia, potser perquè m’hi dedico i sé de què va, estem parlant de irregularitats que afecten la salut de xiquets per una banda, i dels drets de unes treballadores que per lo vist han segut enganyades. Caldria prendre mesures ràpides per denunciar i solucionar aquest casos que són el resultat de la privatització dels serveis en les escoles públiques.

  2. Roseta Pérez Català diu:

    Sembla que el problema radica què amb la privatització de les escoletes, el servei de menjador ha canviat de empresa de càtering; una empresa que complia amb totes les normatives necessàries tan sanitàries com salarials.

  3. lauri diu:

    Si el catering del caterguai funciona bien. Por qué cambiar?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *