El diputat, Joan Baldoví, preguntarà en el Congrés al Ministre d’Hisenda sobre l’estat real del refinançament del deute de Gandia.

Gandia, 08 d’abril de 2014,-

“Mal que s’allarga, bon mal…” Amb aquesta dita valenciana, el regidor del grup municipal de Compromís, Facund Puig, ha recordat hui, davant les explicacions donades pel regidor d’economia a l’Ajuntament de Gandia, Guillermo Barber, que el fet d’allargar la “situació crítica” de les arques municipals no farà que aquesta desaparega. “El que si aconseguiran, és -de moment- aturar-la fins després de les eleccions de 2015”, ha apuntat.

Des de Compromís, senyalen que, després de tantes dilacions, sembla que va desvelant-se “l’ajuda” del Ministeri d’Hisenda a l’Ajuntament de Gandia perquè puga resoldre els problemes econòmics als quals s’enfronta: “Una ajuda que, segons les darreres declaracions de Barber, sembla que no arribarà aquesta legislatura”, explica Puig.

El regidor de Compromís ha explicat que des del seu grup sempre han tingut clar que no estaven davant d’un Pla Marshall, “perquè l’únic que significava una “ajuda” per part del Ministeri d’Hisenda era diferir la devolució de les amortitzacions i els interessos dels préstecs de l’Ajuntament. Això, senzillament, es traduïa en pa per a hui i fam per a demà”.

Així, l’anunci fet per part de Barber de què durant aquesta legislatura no s’aplicarà cap tipus d’ajuda per a la hisenda local, per a Compromís demostra que el govern del Partit Popular “l’únic que fa es vendre fum i mostrar-se incapaç de resoldre problemes, en part heretats i, també, en part provocats per la ineficaç gestió que ha fet i està fent a l’Ajuntament de Gandia”.

Compromís considera que l’única fórmula per eixir de la situació crítica de la hisenda municipal és la reducció dràstica del bon grapat de despeses innecessàries que el PP està fent des de l’Ajuntament de Gandia: “Reiterem que eixe estalvi passa per la reducció del nombre de persones endollades, de les dedicacions exclusives del PP, per la desaparició dels saraus de l’estiu i de l’empresa Iniciatives Públiques”, ha continuat explicant el regidor econacionalista.

Des del grup municipal adverteixen que mentre açò no es faça, i més ara que coneguem les intencions del Ministeri d’Hisenda de no ajudar a l’Ajuntament de Gandia, el consistori continuarà enfontsant-se més i més en la situació crítica en la qual ja, a hores d’ara, s’hi troba.

El regidor Puig ha manifestat clarament quines són les sospites de la formació, al voltant de les explicacions de Barber al voltant de la qüestió: “Nosaltres pensem que el govern del PP a Gandia està intentant disfressar la negativa de Montoro a ajudar a l’Ajuntament amb el refinançament del deute”. En aquest sentit, ha anunciat que, per aquest motiu, el seu grup portarà fins al parlament espanyol una pregunta que, a través del diputat, Joan Baldoví, plantejaran al ministre d’Hisenda, “per conèixer quina ha sigut la resposta del Ministeri; si es tracta -com intenta vendre el PP- d’una “ajuda” que algun dia arribarà o, senzillament, d’una negativa que no s’atreveixen a declarar ”.