Compromís abandona el jurat que pretén urbanitzar l’Auir

Els econacionalistes proposen la creació d’un òrgan d’estudi de les diferents fórmules de futur per protegir el paratge natural.

Finalment, la pressió del carrer ha forçat el PP a desconvocar la Mesa de contractació prevista per a hui dijous i on un jurat municipal havia de decidir el projecte guanyador del concurs d’idees per a construir  a la platja de l’Auir.

LORENA MILVAQUES: “Gandia no està per a pantomimes. No tenia sentit que triaren el guanyador deu dies abans que finalitzara la suposada consulta popular, inaugurada dilluns a la Marquesa. De totes formes, l’Auir no es tocarà, no en el nostre nom”.

Gandia, 17 d’abril de 2014.-

Improvisació, burla, perplexitat, etc… Aquests són només alguns dels termes emprats pel Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia per referir-se a tot el procés que envolta les intencions del govern del PP d’urbanitzar la platja de l’Auir. La darrera, la sorprenent convocatòria per a hui dijous de la Mesa de contractació on un jurat municipal havia de seleccionar el projecte guanyador del “concurs d’idees” convocat pel Partit Popular. Sobretot, convocada el mateix dia que s’inaugurava la ‘suposada’ consulta popular a la ciutadania. Finalment, però, la mesa ha estat desconvocada aquest matí. “No entenem absolutament res, més que la pressió real de la ciutadania ha evitat aquesta situació surrealista. De totes formes, nosaltres ja no anàvem a participar de la pantomima i anunciem que no formarem part de cap jurat que decidisca urbanitzar un espai d’alt valor ecològic. Rebutgem qualsevol proposta que no contemple la conservació total de la platja de l’Auir. Alternatives hi ha, com ha demostrat recentment el Fòrum XXI i la Plataforma pels Pobles de la Safor amb el projrcte zero lliurat en mà a l’alcalde dilluns passat”, ha assegurat la portaveu, Lorena Milvaques.

La decisió de Compromís es produeix després de constatar, una vegada analitzada la documentació sobre els projectes presentats, que cap d’ells contempla la protecció total de la platja de l’Auir. És per aquesta raó, que Milvaques ha tornat a demanar la retirada del concurs d’idees i la creació d’un òrgan d’estudi de les diferents fórmules de futur per protegir el paratge. “Gandia no està per a pantomimes, té problemes més importants per resoldre que plantejar agressions al nostre territori. Si Torró no vol escoltar la gent, altres ho farem i ens posarem mans a l’obra a partir de maig del 2015”, ha conclòs Milvaques.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *