Compromís recorda al govern que fer aquest tipus d’instal·lació en una zona d’alt valor com és la zona humida exigeix la màxima responsabilitat, ja que genera un impacte ambiental que no es pot ignorar.

Gandia, 25 d’abril de 2014.-

La regidora-portaveu del Grup municipal Compromís, Lorena Milvaques, s’ha quedat “perplexa” en conéixer, en la comissió d’Urbanisme celebrada ahir, i en resposta a les preguntes del seu grup que, segons el regidor responsable, Toni Abad, l’Ajuntament de Gandia desconeix qui ha posat 25 lluminàries al Camí de la Redona de la marjal, amb motiu de la celebració del San San Festival, fa una setmana.

En asabentar-se de la col·locació dels fanals , la regidora econacionalista ja va demanar informació en la Junta de Districte del Grau: “El seu responsable em va assegurar que es tractava d’una actuació de l’Ajuntament de Gandia”, ha explicat Milvaques. No obstant això, el grup va formalitzar la petició d’informació per registre d’entrada, en data 16 d’abril: “Vam demanar informació sobre aquesta intervenció en la marjal: accés a l’expedient que hauria d’haver-se obert amb motiu d’aquesta; als permisos de Conselleria; així com saber quin pressupost s’ha destinat i la partida pressupostària a la qual s’han imputat eixes despeses”, ha explicat la regidora.

Però, quina ha sigut la sorpresa de Milvaques quan, preguntat Toni Abad per la dita instal·lació, el regidor responsable d’Urbanisme ha reconegut desconéixer qui l’ha dut a terme: “Sembla que Abad desmenteix el president de la Junta de Districte de la Platja, i la que era una actuació de l’Ajuntament de Gandia, ara no se sap qui l’ha feta”, ha explicat la regidora econacionalista. A petició de Compromís, Toni Abad s’ha compromés a enviar “inspectors” al camí on estan instal·lades les lluminàries i a informar sobre qui i com ha fet aquesta intervenció.

Des de Compromís recorden al govern municipal que fer aquest tipus d’instal·lació en una zona d’alt valor com és la marjal exigeix la màxima responsabilitat, perquè genera un impacte ambiental que no es pot ignorar. Si, de confirmar-se per Abad, aquesta intervenció no compta amb el pertinent expedient, ni amb els permisos necessaris, estaríem davant una agressió inadmissible. “Si això és així, demanarem responsables”, ha conclòs Milvaques.