Compromís continua denunciant que la situació de “tensió extrema” que pateixen les treballadores és fruit d’unes actuacions il·legals del govern de Torró i expressa tot el seu suport a aquestes, “perquè des d’un punt de vista moral i legal, les treballadores tenen tot el dret a exigir al govern a pagar-los el que els corresponga”.

Davant la notificació d’acomiadament a les treballadores de les escoletes municipals, que l’ajuntament ha fet efectiva, i l’anunci d’impagament de les indemnitzacions corresponents, des del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Gandia han llançat un missatge de suport a les treballadores i una condemna de les actuacions municipals, que han titllat “d’il·legals”.

En aquest sentit, des de Compromís han lamentat la situació de “tensió extrema” a la qual l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, ha abocat a les treballadores de les escoletes municipals, amb tota una sèrie de traves, primer, per a la seua reincorporació a la xarxa d’escoletes; i, després, per a la seua integració efectiva als seus llocs de feina, malgrat que diverses sentències judicials així ho han dictaminat.

“Volem expressar tot el nostre suport a les treballadores, perquè el que demanen és completament just, legal i fruit de sentències judicials”, ha explicat Facund Puig, regidor de la formació econacionalista. “També és conseqüència però, de les actuacions il·legals del govern municipal, que estan generant un patiment en aquestes persones, que tenen tot el dret a exigir que l’Ajuntament els pague les indemnitzacions corresponents, fet que ara el govern municipal, en un acte d’irresponsabilitat, diu que no farà efectiu”, ha lamentat Puig.

Des de Compromís assenyalen que continuen pensant que el govern de Torró es va enganyar en acomiadar a aquestes treballadores i que hauria d’integrar-les dins de la xarxa d’escoletes, “que mai haurien d’haver deixat de ser públiques”, han recordat des de la formació. En aquest sentit, Puig ha anunciat que si Compromís forma part del futur govern de Gandia “les treballadores seran integrades en les escoletes” i que aquestes “tornaran a ser públiques”.