Milvaques: “Darrere de suposades “enquestes de satisfacció”, l’Ajuntament està anant casa per casa, preguntant sobre el comportament electoral de la ciutadania, a la qual identifica amb noms i cognoms. Això és un atemptat contra la seua intimitat, al dret a la privacitat i anem a denunciar-ho”.

Exigeixen la paralització immediata de les enquestes i que s’incloga el punt a la Junta de Portaveus, convocada per al pròxim dijous, perquè es rendisquen comptes d’allò que s’està fent.

Casa per casa, demanant noms i cognoms. D’aquesta manera, saltant-se qualsevol tipus de procediment de protecció de dades de caràcter personal, i sense guardar la privacitat que ha de tindre una vertadera “enquesta de satisfacció”, l’Ajuntament de Gandia ha posat en funcionament una xarxa d’enquestadores i enquestadors a la ciutat que formula -d’entre altres- preguntes com “Va votar vosté a les darreres eleccions?” o “Votarà vosté a les pròximes eleccions?”. Des de Compromís titllen de “coacció” el fet de vincular comportament electoral i dades personals i es pregunten “Per què ho criden “enquesta de satisfacció” quan el que volen és dur a terme una “radiografia” del perfil ciutadà i polític del veïnat de Gandia?”. La formació denuncia que s’estiga emmascarant una acció pròpia d’un partit, sota el mant de “municipal”, i que aquesta estiga, a més, pagada amb diners públics.

“Hi ha diverses qüestions absolutament criticables”, ha explicat la portaveu de Compromís per Gandia, Lorena Milvaques. “La primera, que estan amagant darrere del nom d’enquesta “de satisfacció”, un sondeig d’intenció de vot; la segona, que estan fent-ho amb diners públics, quan es tracta d’una informació per a un ús partidista; la tercera, que a aquest us partidista es suma la identificació, amb nom, cognoms i altres dades de caràcter personal, de les persones enquestades, la qual cosa atempta contra la seua intimitat i és una coacció en tota regla; la quarta, i més condemnable de totes, que està fent-se en nom de l’Ajuntament de Gandia, sense que s’estiguen donant explicacions dels criteris seguits per al disseny de l’enquesta, dels fons utilitzats, dels resultats, ni dels usos que van a fer-se d’aquests sondejos. Com sempre, la transparència brilla per la seua absència i l’ètica sembla ser, novament, la gran oblidada”, ha lamentat la regidora econacionalista.

Des de Compromís per Gandia demanen “el màxim rigor” a l’hora de dur endavant aquest tipus d’actuacions. Recorden que ja van preguntar en un Plenari sobre aquestes enquestes: “Torró va assegurar, al màxim òrgan de representació municipal, que no estava fent enquestes d’intenció de vot. Finalment, lamentem comprovar que no diguera tota la veritat”, ha explicat Milvaques.

La formació econacionalista exigeix la paralització immediata de les enquestes i que s’incloga el punt a la Junta de Portaveus, convocada per al pròxim dijous, perquè es rendisquen comptes d’allò que s’està fent. “ja que tenim dubtes raonables de què s’està vulnerant la Llei de Protecció de Dades”, han conclòs fonts del grup municipal.