Compromís denuncia als jutjats el desmantellament de l’escultura “25 d’abril. 1707”, que qualifiquen “d’atemptat cultural” i asseguren que quan governen repararan els danys al patrimoni cultural de la ciutat, perpetrats pel PP.

escultura2

Compromís per Gandia, junt amb altres formacions polítiques de la ciutat, ha sol·licitat aquest matí al Jutjat d’Instrucció Número 2 de Gandia, la paralització immediata de les obres de trasllat de l’escultura “25 d’abril. 1707”, de l’escultor Antoni Miró, davant l’inici de les tasques, “les quals estan duent-se a terme, des de primer hora del matí, amb una malaptesa i insensibilitat impròpies d’un govern responsable”, han lamentat des de la formació econacionalista.

La formació s’ha posicionat, en nombroses ocasions, a favor de la permanència de l’obra de Miró a la seua actual ubicació i ha expressat el seu malestar davant “un nou atac i menyspreu a la cultura i la història del poble valencià”, ha lamentat la regidora i portaveu del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques.

L’edil ha denunciat, en aquest sentit, que estem assistint a una acció pròpia d’un govern insensible, no sols amb l’obra de Miró, sinó, especialment, amb el que aquesta escultura significa per a les valencianes i valencians: “El record d’un esdeveniment històric, com va ser la Batalla d’Almansa, que va marcar la pèrdua dels drets forals valencians, té una especial simbologia per a les persones que ens estimem la nostra terra i estem orgulloses de la nostra identitat valenciana, la qual reivindiquem i per la qual treballem”, ha conclòs.

Així, Milvaques ha lamentat que Gandia tinga “un govern amb insensibilitat múltiple” que, per tant, “no mereix governar” i ha assegurat que quan Compromís governe a Gandia “repararem els danys perpetrats al nostre patrimoni cultural, perquè nosaltres sí que posem en valor la nostra història, la nostra cultura i els nostres trets identitaris”.