Compromís s’oposa a les intencions del govern d’obrir més superficies comercials

La formació econacionalista diu que estarà vigilant davant possibles agressions a altra zona verda de la ciutat i convoca una assemblea dilluns amb el veïnat del Parc de l’Estació per conèixer la seua opinió.

Lorena Milvaques s’ha mostrat rotunda al voltant de l’anunci d’acord entre l’Ajuntament i Adif per tal de “dinamitzar” l’estació intermodal de Gandia: “Que es deixen d’eufemismes. On Torró veu “dinamització” nosaltres veiem perillar el xicotet comerç per l’apertura de nous espais comercials, així com altre espai verd més, el Parc de l’Estació. Créixer per créixer és un model esgotat, per molt que li agrade a l’alcalde”
Estació 2

Davant l’anunci d’acord, a través dels mitjans de comunicació, entre l’Ajuntament de Gandia i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), per un pretés “desenvolupament urbà” de la zona que afecta l’estació intermodal de Gandia i voltants, Compromís per Gandia ha expressat el seu malestar per la unilateralitat amb la qual ha actuat l’Ajuntament, sense tindre en compte l’opinió del veïnat ni de la resta de la corporació, i el temor a les intencions exposades per aquest.

La formació econacionalista denuncia que desconeix tota la informació al voltant d’aquesta iniciativa: “Ahir ens vam assabentar del projecte pels mitjans de comunicació. Seguidament, vam preguntar a la Comissió d’Urbanisme i no ens van aclarir pràcticament res. No obstant això, a continuació, l’Alcalde va presentar el projecte en roda de premsa. És lamentable que es substituïsca el funcionament d’un Ajuntament pels interessos de màrqueting de Torró”, ha explicat la regidora i portaveu de la formació, Lorena Milvaques.

Però, fonamentalment, la regidora de Compromís ha lamentat que, com sol ser característic del govern del PP, no s’haja consultat el veïnat de la zona, abans de presentar cap projecte: “Nosaltres entenem que les persones que viuen al barri, a les quals afecta un projecte d’envergadura com aquest, han de ser, si o si, consultades. És per això que dilluns, a les 20 hores (Plaça del Parc de l’Estació), hem convocat des de Compromís una assemblea veïnal, per tal de conéixer el seu parer al voltant de les intencions de l’alcalde. Pensem que és la nostra obligació com a regidors d’aquest Ajuntament escoltar a la gent”.

Compromís, en alerta

Però l’escassa informació revelada per la premsa ha estat més que suficient per alertar el grup municipal, doncs, segons fonts citades del mateix Ministeri de Foment, l’objectiu és donar nous usos comercials, terciaris i de serveis a l’espai. “En Compromís temem que Torró torne a entossudir-se en el model de centres comercials, sobretot quan estem parlant del centre de la ciutat. Això és l’última cosa que necessita el xicotet comerç de Gandia per acabar d’enfonsar-se”, ha explicat la regidora econacionalista.

Per altra banda, el grup municipal ha encés totes les alertes davant l’afectació que aquest nou projecte de l’alcalde puga tindre sobre el Parc de l’Estació: “Que Torró parle d’un “pulmó verd” no ens dóna cap fiabilitat. Estarem molt atents”, han conclòs des de la formació.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *