Puig: “El Pla financer de l’Ajuntament hipoteca Gandia per als pròxims 40 anys”

Compromís fa una crida a la responsabilitat en el pagament dels crèdits pendents i alerta que els refinançaments que està duent a terme l’Ajuntament portaran a la Gandia del futur a una situació inassumible per cap govern: “Per fer-nos una idea, en 2024, l’Ajuntament haurà de pagar, sols en un any, 14 milions d’euros en concepte de préstecs pendents. Això és un despropòsit”

Davant la informació coneguda a la Comissió d’Hisenda celebrada hui, el regidor del grup municipal Compromís, Facund Puig, s’ha mostrat preocupat pel que ha qualificat d’una gestió “irresponsable” que, al parer de la formació, “deixarà hipotecada la Gandia del futur perquè s’estan aprovant uns refinançaments que suposen una recàrrega d’interessos inassumible per les arques municipals”. En aquest sentit, Puig ha fet una crida a la responsabilitat màxima: “El que hauria de fer un govern responsable seria abordar la progressiva reducció del deute, d’una manera vertaderament efectiva, i no ajornant-lo. Això els dona marge de maniobra hui, però paralitza el funcionament de la ciutat el dia de demà”.

Aquestes són les valoracions de Compromís per Gandia en conéixer el Pla Financer de l’Ajuntament, “pura entelèquia”, assenyalen. “En aquest Pla es contempla el refinançament d’una part del deute (60 milions d’euros) que passa a pagar-se a 20 anys (abans era en 10 anys). Això suposarà una despesa afegida, en concepte d’interessos, de 36 milions d’euros”, ha explicat Puig. “Però, per si això no fóra suficientment preocupant, a més a més, han fet una declaració d’intencions en relació a la resta del deute (vora 176 milions d’euros), que també volen refinançar a 40 anys. Això, novament, es traduirà en una despesa afegida de 88 milions d’euros, en concepte d’interessos. En aquest cas, ni tan sols compten amb cap tipus de resolució que avale aquesta pretensió”.

El deute de les empreses públiques

Compromís per Gandia ha expressat també la seua preocupació al conéixer el munt al qual ascendeix el deute de les empreses públiques municipals: 43 milions d’euros. “I això no es tot”, insisteix el regidor econacionalista, “ja que no coneixem la totalitat del deute pendent relatiu a deutes a proveïdors”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *