Puig: “El govern amaga les dades de morositat, però sabem que, com a mínim, el deute a proveïdors és de vora 39 milions d’€”

Compromís alerta que l’impagament a les empreses subministradores de béns i serveis municipals està dificultant que aquestes paguen a les seues treballadores i treballadors.

En la comissió d’Economia i Hisenda, celebrada ahir, el regidor de Compromís per Gandia, Facund Puig, va recriminar al govern municipal el fet que, “a pesar d’haver transcorregut dos mesos des de l’acabament del trimestre, encara no s’ha presentat l’informe de morositat, corresponent als tres primers mesos de 2014”. Un informe que, segons han recordat fonts de la formació econacionalista, trasllada la quantitat corresponent que l’Ajuntament de Gandia deu a proveïdors i que representa una part important del deute de la ciutat. “D’aquesta manera, continuem sense poder saber quina quantitat total deu el Consistori”, ha lamentat Puig.

És per això que, a falta d’informació en els òrgans corresponents, el grup municipal ha hagut d’assabentar-se pel BIM (butlletí informatiu municipal) d’una part de la realitat econòmica de l’Ajuntament: “Observem amb moltíssima preocupació les dades publicades al BIM. Si el 6 d’abril l’Ajuntament de Gandia devia 36,166,000 euros a proveïdors de béns i serveis, comprovem que, un mes després (12 de maig), la xifra s’ha incrementat en 2,600,000 euros més. És a dir, el deute a proveïdors ara es situa en 38,747,264 euros”, ha explicat el regidor de Compromís.

Però, des de Compromís alerten que la cosa no acaba ací. Puig ha volgut recordar que en eixos vora 39 milions d’euros de deute a proveïdors no estan incloses les quantitats que, pels mateixos conceptes, deu l’empresa pública IPG als seus respectius proveïdors: “el què ens fa témer que, en la seua globalitat, la xifra del deute a proveïdors siga molt superior”, ha conclòs Puig. En aquest sentit, Compromís per Gandiadenuncia que, trimestre darrere trimestre, no haja hagut manera de poder saber la dada de morositat d’IPG, “perquè sistemàticament l’amaguen, amb excuses, per tal que no es sàpiga”.

Facund Puig ha reiterat el doble nivell de gravetat d’aquesta situació: “Per una banda, informa de la penosa situació econòmica de l’Ajuntament; i, per l’altra, més greu encara, confirma el mal que està fent a les empreses subministradores que, davant els continus impagaments del Consistori, no poden fer front al pagament de les seues treballadores i treballadors”

 

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *