Compromís denuncia que l’aprovació del refinançament del deute per part del PP tindrà greus conseqüències durant els pròxims 20 anys per a l’economia de la gent, amb una pujada d’impostos i el retall brutal dels serveis públics bàsics, a més de carregar-se el teixit social, cultural i associatiu de la ciutat, “per culpa d’uns gestors irresponsables que s’han gastat els diners que no tenen”.

Facund Puig recorda que només es refinança una part del deute, 133 milions, i queden 165 milions pendents, que evidencien que l’economia està en fallida, “com demostra també els 4 milions d’avançament que el PP ha demanat a l’Estat, perquè no pot ni pagar les nòmines”.

Ple

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Gandia s’ha mostrat molt preocupat per les conseqüències per a la ciutat pot tindre durant els pròxims 20 anys el refinançament del deute aprovat aquest matí amb els vots de la majoria absoluta del PP. Per al regidor, Facund Puig, “Gandia ha entrat en economia de guerra, ja que durant dues dècades les conseqüències seran l’augment dels impostos i un retall brutal dels serveis bàsics a la ciutadania”.

Puig ha enumerat algunes de les condicions que comportarà el refinançament del deute de l’Ajuntament de Gandia:

1. Revisió cadastral i actualització que comportarà pagar més a l’impost de Béns i Immobles.

2. Pèrdua d’autonomia econòmica per part de l’Ajuntament, ja que haurà de sotmetre’s a un informe previ i vinculant del Ministeri d’Hisenda.

3. Acomiadament de treballadors, amb la rebaixa (un 10 % en 2016 i un 5 % en 2017) del pressupost per a neteja d’edificis públics, recollida de fem o per al manteniments dels parcs i jardins de la nostra ciutat.

4. Es carregarà el servei de transport públic: Augment considerable de les tarifes, eliminació de bonificacions o disminució de la freqüència de pas de l’Urbà.

5. Revisió i/o desaparició de subvencions i convenis socials, educatius, culturals, esportius, etc…

6. Desaparició de moltes de les bonificacions econòmiques que algunes ordenances fiscals tenien.

“Amb aquestes i altres mesures Gandia viurà 20 anys sense precedents. Amb la seua nefasta gestió econòmica, iniciada pel govern PSOE-Plataforma, el PP es carregarà el teixit social, cultural i associatiu de la ciutat, a més d’imposar una càrrega econòmica impossible de suportar per a moltes famílies de la nostra ciutat. I tot, perquè Torró s’ha gastat els diners que no tenia. I això ho hem de dir ben clar, per molt que s’enteste en maquillar la realitat inaugurant cartells d’obres”.

Finalment, Compromís ha recordat que només es refinançarà una part del deute, 133 milions d’euros, i queden 165 milions pendents de pagament, entre deute a curt termini, plans de pagaments a proveïdors anteriors o el deute a proveïdors no inclòs. Aquest fet, evidencia que l’economia de Gandia està en fallida, “com demostra també els 4 milions d’avançament que el PP ha demanat a l’Estat, perquè no pot ni pagar les nòmines”.