Les empreses han d’aportar d’eixida 150.000 euros per a amortitzar el cost de construcció dels xiringuitos, quantitat molt elevada perquè puguen competir empreses més menudes amb igualtat de condicions.

El grup municipal de Compromís per Gandia ha demanat hui que es varie una de les condicions d’adjudicació dels xiringuitos de la platja, anunciat recentment pel Govern Municipal. Es tracta, en concret, de l’obligació d’amortització de la construcció dels xiringuitos, per 150.000 euros, que hauran de fer front, abans de l’1 de juny, les empreses que vulguen adjudicar-se aquesta infraestructura turística per als pròxims 10 anys.

“Estem d’acord amb què les empreses que vulguen portar els xiringuitos es facen càrrec de l’amortització dels diners que ha costat la seua construcció, però entenem que haver de pagar 150.000 euros de cop és un obstacle per a una competència justa de totes les empreses, creiem que aquest requisit beneficiarà a les grans empreses que hi vulguen participar”, ha assenyalat la portaveu de Compromís i candidata a l’alcaldia per Més Gandia Lorena Milvaques.

És per aquest motiu, perquè les empreses menudes de Gandia puguen tindre les mateixes oportunitats, que “demanen que aquesta amortització siga prorratejada durant els 10 anys de concessió, de la mateixa forma que ho serà el cànon anual que pagarà cada empresa. Pensem que no és el mateix pagar 15.000 euros a l’any d’amortització, que 150.000 de cop”.

Cal recordar que a aquesta quantitat d’amortització les empreses hauran d’afegir el cànon anual –que es determinarà a la subhasta pública que es celebre l’1 de juny- entre altres despeses.