Les Corts reclamen a l’Estat a petició de Compromís la licitació del tren Gandia-Oliva-Dénia abans del 2018

El diputat Josep Nadal ha estat l’impulsor d’un proposició no de llei en favor del tren de la Costa hui a les Corts valencianes i que ha comptat amb el suport de totes les forces polítiques de l’hemicicle. La iniciativa aprovada finalment demana al Govern Central que es comprometa a la licitació durant el 2016-2017 d’un tren reclamat des de fa més de 40 anys.

L’exigència de les Corts inclou a més que “es pressuposte el Tren de la Costa que ha d’unir el tram desaparegut el 1974 entre Gandia i Dénia, i aquest amb Alacant com a un veritable tren de rodalia amb freqüència de pas, seguint els estandards europeus, amb diverses parades a cada comarca que servisca de transport intra i intercomarcal eficient, i compatible amb l’alta velocitat.

Compromís, convençut de la utilitat social del tren, ha fet una enèrgica defensa d’un tren que va existir durant pràcticament un segle i que ara el Govern central nega amb un informe sobre la rendibilitat del tren, centrant-se únicament en termes de rendibilitat econòmica i no de prestació de servei públic.Nadal ha reclamant una infraestructura que estava projectada en una de les zones més densament poblades i

amb més atractiu turístic del País Valencià, cosa que ja fa, d’aquest territori, un dels més idonis per a dotar-lo d’un tren de rodalia que realment vertebre el territori i facilite a la seua ciutadania i al turisme uns temps de viatge competitius.

La història del tren de la Costa és la d’un fracàs estrepitós, també de la classe política. El poder valencià a Madrid mai ha sigut vàlid durant tots aquestos anys. Passar-nos 42 anys reclamant un tren que vaja per la costa unint els nostres pobles amb València i Alacant i que isca ara el Govern central dient que vol fer un tren d’alta velocitat per l’interior és una autèntica burla. El Govern espanyol ha de cumplir ja amb el tren de la costa. La gent d’aquestes comarques es sent menyspreuada”, ha considerat Nadal.

La resolució aprovada per les Corts posa en dubte el treball esgrimit pel Ministeri de Foment al ser fet per una empresa acostumada a fer estudis de trens de llarga distància i d’alta velocitat. LA denúncia de les Corts recorda que el rebuig de Foment al Tren de la Costa  està emmarcat en un context d’infrafinançament autonòmic i de deute històric que se suma a l’incompliment del Pla de Rodalies, del 2010, amb un pressupost de 3.400 milions d’euros del qual no s’ha executat cap obra.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *