22112016-rdp-ii-jornades-professorat-en-valencia

  • S’emmarca dins els actes de la Setmana Literària de Gandia i la commemoració de l’Any Ramon Llull i es desenvoluparà el 26 i 27 de novembre a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

  • L’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques, l’IMAB, i l’Agència de Promoció del Valencià, l’AVIVA, organitzen la trobada d’intercanvi, única al territori valencià, i que pretén continuar de forma itinerant per als altres ciutats.

La vicealcaldessa i regidora responsable de l’Agència de Promoció del Valencià, Lorena Milvaques, el regidor de Cultura, Joan Muñoz i la tècnica de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques, l’IMAB, Gisela Sendra, han presentat aquest matí la II Trobada de Professorat de Valencià que es desenvoluparà els dies 26 i 27 de novembre, a la Casa de la Marquesa, en el marc de la Setmana Literària Ciutat de Gandia i la commemoració de l’Any Ramon Llull.

Es tracta de la segona edició, la primera es va realitzar fa quatre anys també a Gandia, i és pionera al territori valencià. Es tracta d’un espai de trobada, d’intercanvi de coneixements i experiències. I la idea és que perdure en el temps, de forma itinerant, a altres ciutats valencianes. Conferències, taules redones, exposicions, presentacions d’experiències educatives, tallers d’elaboració de materials didàctics, visites guiades… Formen l’àmplia oferta de qualitat, pel que fa als continguts i a la importància dels ponents.

Tot i que l’assistència és oberta, acreditant-se fins demà dimecres al CEFIRE de Xàtiva es pot aconseguir un certificat d’assistència.

Són molts els organismes, institucions i empreses que hi col·laboren: La Conselleria d’Educació (CEFIRE), la Fundació pel Llibre i la Lectura, l’Institució de les Lletres Catalanes, l’Institut Ramon Llull, el Palau Ducal dels Borja, l’Hotel Borgia, la Universitat Jaume I, l’Institut d’Estudis Catalans, la Universitat de Barcelona, la Universitat de València, el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba, el Teatre Serrano o Iniciatives Culturals. Viatges Alternatius de Qualitat.

Finalment, Milvaques i Muñoz han destacat la Trobada com un nou exemple del treball transversal, entre diferents departaments municipals, per potenciar la nostra llengua i cultura.

Programa

Divendres 25

20.00 h  Teatre Serrano

RECITAL de MARIA DEL MAR BONET. L’actuació inclourà el Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2016 .

Venda d’entrades: www.teatreserrano.es · Preus: 15, 12 i 8 euros.

 22.00 h Sopar (prèvia reserva)

__________________

Dissabte 26

9.00 h Casa de Cultura Marqués de González de Quirós

Inauguració de la Trobada.

Sessió de treball: “Les dones d’Ausiàs March

Conferències a càrrec de Rosa Rius Gatell, professora titular del Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona: “El pensament de les dones als segles XII-XVI”; Ferran Garcia-Oliver, escriptor i professor d’Història Medieval a la Universitat de València: “Les dones d’Ausias: entre la misogínia i la sublimació”; Francisco Conejero Pascual, professor i assessor tècnic docent en el Servei d’Educació Plurilingüe de la GVA: “Dones: subjectes en la literatura catalana medieval”.

Taula redona, amb la intervenció de les/dels conferenciants anteriors i Fàtima Agut Clausell, doctora en Filologia, Institut d’Estudis Feministes i de Gènere Purificación Escribano-Universitat Jaume I de Castelló i Irene Ballester Buigues, doctora en Història de l´Art, Càtedra Estudis Artístics, IVAM – Universitat de València – Universitat Politècnica de València.

16.30 h Casa de Cultura Marqués de González de Quirós

Ronda Petxa-Kutxa: exposició d’experiències de diferents centres educatius.

17.00 h Any Llull. 700 aniversari de la seua mort.

Manuel Forcano i Aparicio, poeta i director de l’Institut Ramon Llull, Barcelona. “La Institució, recursos i oportunitats”.

Laura Borràs i Castanyer, professora de la Universitat de Barcelona i directora de la Institució de les Lletres Catalanes. “Llegir Llull…, i llegir els clàssics”.

Josep Piera i Rúbio, escriptor, membre de l’Institut d’Estudis Catalans. “Una aproximació al pensament de Llull”.

18.30 h Taller per a l’elaboració de materials didàctics: Metodologia de treball. Aplicacions pràctiques. Amb Alexandre Bataller Català, professor del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, Universitat de València: “Taller d’escriptura poètica”, i Paula Jardón Giner, doctora en Història i vicedegana, Universitat de València: “Disseny dels materials didàctics, edició i publicació”

20.30 h Visita guiada a l’exposició “Les dones d’Ausiàs March”

22.00 h Sopar (prèvia reserva). En acabar, gaudirem d’una Poetry-Jam-Session

__________________

Diumenge 27

9.30 h   Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

Àngels Soriano Sánchez, docent de llengua i literatura, cofundadora de  @Xatac_5, el primer Twitter xat en català sobre Educació i TICs“Interacció i conversa a l’univers transmèdia: @Xatac_5  formació entre iguals autogestionada i emergent”.

11.30 h Monestir de Sant Jeroni de Cotalba

Context històric. Presentació dels treballs de recerca, amb motiu de les darreres troballes al si del monestir, a càrrec de Marcos Miquel Feucht, paleopatòleg; Manuela Raga y Rubio, arqueòloga; Jose Manuel Barrera Puigdolers, arquitecte, responsable de la restauració del monestir i professor titular de la UPV i Mario Balbastre Pérez, responsable de l’oficina de recepció del monestir.

Visita guiada al monestir

13.30 h Acte de cloenda

14.00 h Dinar (prèvia reserva)

———————————————————————————————————-

Inscripcions:  http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=6297392

  • Atenció professorat i acreditacions: CEFIRE de Xàtiva / Tel: 962 249 380 / [email protected]

CEFIRE de Torrent / Tel: 961 206 960