El Regidor de gestió responsable del territori, Xavier Ródenas, ha presentat com cada any el programa SEPE de Natura agrícola.

Consisteix a donar ajuda laboral a les persones treballadores del sector agrícola. Se’ls ofereix la realització de tasques en l’administració al llarg de dos mesos.

 

Al llarg d’este període el consistori aprofita els coneixements experts d’aquestes treballadores i treballadors per realitzar feines que realment ajuden a la ciutat a millorar els seus espais.

El programa va començar el darrer dilluns i es mantindrà fins a mitjans de setembre.

Enguany Gandia compta amb una ajuda més abundant en relació a anys anteriors i per tant, la ciutat a augmentat el nombre de contractes. El Ministeri de treball juntament amb la Generalitat Valenciana, que ha fet d’intermediària amb el ministeri, han proporcionat la quantitat de 153.921,70 € per aquest programa de gestió ecològica de l’entorn.

Les tasques que desenvolupen les 53 persones contractades es divideixen en dos blocs: per una banda el treball en espais i jardins que estarà dividit en tres zones: Beniopa i Santa Anna, Ullals de la Marjal, i l’Anella verda als jardins de la ciutat. I per altra, als espais verds i d’agricultura, on es faran tasques de talla focs, com al Parpalló-Borrell, a camins rurals i a la Marjal, fent treballs de manteniment de les séquies.

Alhora també s’ha iniciat el Programa Auir, mitjançant el qual es faran feines de neteja i restauració ambiental.

Ródenas ha finalitzat la roda de premsa destacant el treball de l’Ajuntament per tal d’ajudar a millorar l’entorn natural de la ciutat.