Arranca el “Serpis Urban Art Project”

– El projecte, pioner a Gandia, però que ha tingut molt d’èxit a València, Barcelona i altres ciutats del món pretén recuperar espais degradats mitjançant l’art urbà, a partir de les idees d’artistes locals sobre temàtiques inclusives: socials, mediambientals, comerç just, etc… S’involucrarà el veïnat amb la realització d’activitats paral·leles.

– La iniciativa és de l’Associació Cultura Wall Art Tittude amb molta experiència en festivals i esdeveniments d’art urbà, amb el suport de les regidories de Gestió Responsable del Territori, Responsabilitat Social, Comerç i la col·laboració de Pinturas Monduber.

– S’iniciarà aquest dijous, baix de la passarel·la del Serpis, en el marc del RRRR! Festival d’Art i Reciclatge. La idea és fer actuacions diferents a murs públics i privats (amb consentiment del propietari) trimestralment o coincidint amb efemèrides reivindicatives. 

Els regidors de Responsabilitat Social i Gestió Responsable del Territori, Nahuel González i Xavier Ródenas, respectivament, juntament els responsables de l’Associació Cultural Wall Art Tittude, Eloi Ángel i Toni Espinosa, han presentat el “Serpis Urban Art Project”. Es tracta d’una iniciativa pionera a Gandia, però que a València, Barcelona i altres ciutats del món ha tingut molt d’èxit, com és recuperar zones degradades mitjançant l’art urbà i amb temàtiques inclusives que tenen a veure amb reivindicacions socials, mediambientals, de comerç just, etc… La idea és que el projecte tinga permanència en el temps, més enllà de les legislatures. S’hi intervindria cada mes i mig, 2 o 3 mesos, depenent també de les efemèrides commemoratives, a espais públics, però també privats mitjançant un acord de col·laboració amb els propietaris. A més, s’involucrarà el veïnat, el qual participarà en diferents activitats paral·leles que es programaran al voltant de l’actuació.

Els promotors de la iniciativa, l’Associació Cultural Wall Art Tittude, amb molts anys d’experiència en el camp de l’art urbà com a promotors de festivals internacionals a Alcoi, Muro, Castelló… la participació al Festival Pixaví, etc.., han fet una crida als artistes locals per tal que siguen ells els qui proposen i executen les actuacions, d’acord a una temàtica concreta. 

El projecte, a més del suport de les regidories de Gestió Responsable del Territori, Responsabilitat Social i Comerç també compta amb la col·laboració de Pinturas Monduber, empresa patrocinadora, que facilitarà el material als artistes.

La primera de les actuacions s’inicia el pròxim dijous, baix de la passarel·la del riu Serpis, molt prop del mural d’Ausiàs March i del que preparen des del Col·lectiu Obertament, coincidint amb la celebració del RRRR! Festival d’Art i Reciclatge 2017.

 

Arxivat en: Moviments Socials, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *