I Fira de les Dones Gandia, dia festiu i de sororitat entre dones

– 25 associacions de dones, col·lectius feministes, sindicats i dones professionals es donen cita dissabte, 28 d’octubre, de 10 a 14 h, al Jardí de la Casa de la Marquesa per donar a conèixer la seua tasca.

– Organitzada per l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives pretén convertir-se en un dia festiu i de celebració de la sororitat de les dones, amb tallers, cinema, jocs, dansa, música, muixeranga…

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, acompanyada de la tècnica del departament, Roser Pérez, ha presentat la I Fira de les Dones Gandia, que tindrà lloc el pròxim dissabte, 28 d’octubre, de 10 a 14 hores, al Jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. Una fira organitzada conjuntament amb les entitats i associacions de dones de la ciutat, amb l’objectiu clar de donar a conèixer la tasca que realitzen dins dels seus àmbits professionals i d’oci les diverses associacions de dones, col·lectius feministes, sindicats i dones professionals i diverses que representen l’ampli ventall de la societat en la que vivim.

“Durant molt de temps les dones hem estat invisibilitzades als diferents moviments socials, però la història de les associacions veïnals no es pot entendre sense l’aportació de les veïnes. Així com tampoc sense la tasca constant en defensa de la igualtat real entre homes i dones que des de les entitats, moviments feministes, sindicats, i col·lectius es realitza diàriament”, ha recordat Milvaques.

Així, dissabte hi seran presents 25 col·lectius de dones: les associacions veïnals del Raval, Grau, Santa Anna, Benipeixcar i Beniopa, les Ames de Casa de Marxuquera, Viudes Borja, Tyrius, Rosa dels Vents, Assemblea de Dones de la Safor, Sindicats amb representació a Gandia, Boixeteres de Gandia, Roda i Volta, El Repic, Federació de Falles de Gandia, Art i Més, Ambra Llibres, Gavina Llibres, Saforíssimes Societat Literària, Campus Gandia de la UPV, Bunyoleres sense Fronteres, Consell dels Joves de Gandia, Dones de la Muixeranga de la Safor, Dones Músiques de la Safor i Associació Cultural Tirantianes.

La iniciativa de la 1a Fira de les Dones va sorgir del Consell Municipal de les Dones, amb la il·lusió de convertir el 28 d’octubre en un dia festiu i celebrar la sororitat de les dones. Per aquesta raó, a més de les casetes d’informació, s’hi ha programat diverses activitats:

  • 10 a 14 h – Projecció de Curtmetratges, produïts pel Campus de Gandia de la UPV, Ambra Llibres i Gavina Llibres.
  • 10 a 14 h – Taller de Fang “Identitats de gènere”, a càrrec de l’Assemblea de les Dones de la Safor.
  • 15 h – Dansà de les dones de El Repic.
  • 30 a 12.30 h – Actuació Dones Músiques de la Safor.
  • 30 h – Actuació Dones Muixeranga de la Safor.
  • 30 h – Lectura de textos d’autores Saforíssimes. (Saforíssims, Societat Literària).
  • 13 h – Danses populars. A càrrec dels grups Roda i Volta i El Repic.

El cartell i del díptic anunciador de la I Fira de les Dones Gandia és una creació de la dissenyadora local Mireia Bañuls.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *