El 20 de novembre és el dia dedicat a la memòria de totes aquelles persones que han estat víctimes de la transfòbia. Una jornada que també es dedica a recordar i visibilitzar la violència constant que patix el col·lectiu Trans.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Gandia, des del Departament d’Igualtat juntament amb el Col·lectiu Poliqroma, Mujeres por la Dignidad i CLGS, han organitzat un seguit d’activitats que començaran el 18 de novembre i finalitzaran el pròxim dia 29.

La regidora Lorena Milvaques ha declarat que amb totes aquestes activitats volem que la ciudadania de Gandia conega la realitat Trans, bé a través de persones Trans, o amb exposicions i Cinema Fòrum. Pretenem acabar amb les conductes transfòbiques que encara es produïxen en la nostra societat“.

La programació d’activitats queda de la següent manera:

  • 18 de novembre: Estand informatiu on es repartirà material del Dia Internacional de la Memòria Trans. De 10 a 13 hores al passeig Germanies
  • 20 de novembre: Hissada de la Bandera Trans. 12 hores en l’Ajuntament de Gandia
  • 27 de novembre: Inauguració de l’exposició “Trans100dentals”. Homes Trans d’ahir i d’avui, que han lluitat i lluitaran per visibilitat la comunitat Trans. 18.30 hores a la Casa de la Cultura
  • 29 de novembre: Cinefòrum amb la pel·lícula Tomboy i col·loqui a càrrec del psicòleg Leo Mulió. 18.30 hores a la Casa de la Cultura.