El govern de Gandia liquida els 55 milions d’euros de pagament a proveïdors, heretats de l’anterior legislatura

La xifra de factures pagades i de gestions que han impedit la generació de nou deute ascendeix a 194 milions d’euros

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant juntament amb la vicealcaldessa, Lorena Milvaques i l’edil de Ciutadans, Ciro Palmer, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar que l’actual govern ha aconseguit liquidar des de principi de legislatura els més de 55 milions d’euros que es devien a proveïdors i que havia heretat l’executiu de la passada legislatura.
Lorena Milvaques, ha destacat que “hem afrontat una legislatura duríssima i crec que podem afirmar que el que hem aconseguit ho hem fet en un temps rècord donades les xifres que estem comentant. La contenció de la despesa i la reducció brutal del deute ens ha permés estalviar moltíssims diners a la ciutadania; pagar als proveïdors en uns temps lògics i acabar amb les xifres elevades de període mitjà de pagament“. “Per a nosaltres és fonamental pagar als proveïdors per recuperar la confiança de les empreses locals en la institució que és de tots. Amb aquestes xifres aconseguim estimular de manera evident l’economia local i contribuir a un altre objectiu fonamental per a aquest govern com és l’ocupació“.

Milvaques ha recordat que es va iniciar la legislatura amb un deute a proveïdors de més de 70 milions d’euros. 55 directes de l’Ajuntament i 16 corresponents a l’empresa pública IPG. “Si es compleixen els terminis, a finals d’aquest any quedarà per pagar només el 15% de l’empresa pública. En menys d’un mes podrem pagar prop del 85% de les factures d’IPG. Diners que aniran a parar a les menudes i mitjanes empreses de la ciutat i la comarca“.

Hui és un bon dia per a Gandia. No sempre hem pogut comparéixer per donar bones notícies però hui ho fem per demostrar que la responsabilitat del govern i l’edil de Ciutadans han donat els seus fruits. Tot el deute a proveïdors de l’Ajuntament i que havíem heretat ja ha estat pagat” va declarar Diana Morant.

L’alcaldessa ha destacat que tot i que el Ministeri no ha habilitat cap pla de pagament a proveïdors s’ha aconseguit pagar totes les factures que quedaven pendents de l’època del PP. “Ho hem hagut de fer a pulmó a causa del pla d’ajust imposat pel Ministeri d’Hisenda. Hem tractat d’explicar que un mal comportament de l’Ajuntament provocava danys a la ciutat i la comarca. Quan un no paga el que encarrega a les empreses que oferien serveis a l’ajuntament, s’acaben produint tancaments de negocis i acomiadaments. El millor pla d’ocupació d’aquesta legislatura ha estat pagar als proveïdors i per a això hem comptat amb els pressupostos del 2016 i 2017″. “Ara ja estem pagant a 35 dies. Fa uns dies vam poder pagar els últims 9 milions d’euros que l’ajuntament devia a proveïdors i amb això hem posat fi a l’etapa de malbaratament de l’anterior govern“.
Del total dels 55 milions d’euros, 16 d’ells es corresponien a factures als calaixos i que no estaven previstes en els pressupostos de la passada legislatura.

A partir d’ara, Morant ha explicat que el full de ruta passa per absorbir el deute pendent d’IPG quan passe a formar part de l’Ajuntament. Una mesura que ha estat negociada amb el Ministeri i que es contemplarà en els propers pressupostos. El superàvit del pressupost anirà a pagar el que queda pendent d’IPG.

Com resum de les gestions econòmiques que s’han dut a terme durant aquesta legislatura, Morant ha recordat que s’ha aconseguit pagar els 55 milions mantenint el funcionament normal de la ciutat. L’alcaldessa ha volgut destacar que hi ha hagut altres operacions que s’han executat i que han evitat l’augment total del deute com són els 22,7 milions d’euros d’interessos bancaris que s’ha aconseguit condonar amb els bancs a causa dels impagaments a les entitats bancàries de l’anterior govern; 17 milions d’euros que s’han estalviat des de IPG posant solució a les faldilles operacions de les pistes de bitlles del Gandia Palace o les cotxeres de Simancas; 6 milions d’euros gràcies a la negociació dels pàrquings municipals als quals havíem d’afegir els 96 milions d’euros amb el contracte d’aigües i clavegueram que l’anterior executiu va trencar de manera unilateral.
La xifra total de factures pagades i de gestions que han impedit la generació de nou deute, l’actual govern, amb el suport de Ciutadans, ha aconseguit reduir en 194 milions d’euros el deute amb proveïdors que l’ajuntament tenia.

Finalment, Diana Morant ha recordat que “des que es va tornar a aplicar la responsabilitat i la serietat a l’acció de govern, les dades han millorat. Tenim menys aturats, les dades de turisme són millors que la passada legislatura i les empreses venen a Gandia per quedar-se i invertir. Hem recuperat la reputació de la ciutat i seguirem treballant de la mà del sector empresarial per recuperar el teixit productiu”.

Finalment, Ciro Palmer es va mostrar satisfet per l’anunci i ha destacat el paper important que Ciutadans ha tingut durant aquesta legislatura fins a arribar a aquest punt. “Des de Ciutadans podem afirmar que mai abans un partit de l’oposició ha fet un sacrifici polític i personal tan gran com aquesta legislatura. El nostre suport al govern actual ha donat els seus fruits. Tots els proveïdors han de saber que hem aportat el nostre gra de sorra per arribar fins ací“. Palmer ha destacat que “per a nosaltres el fàcil hagués estat mirar cap a un altre costat. Res hem de veure amb el deute que va heretar el PP o amb la que va heretar aquest govern. Nosaltres hem anteposat el nostre partit a l’interés general de la ciutadania. Hem demostrat que la nostra oposició és seriosa i responsable“. En aquest punt, Morant va fer valdre la tasca de Ciutadans per aconseguir la viabilitat econòmica del municipi i la responsabilitat que han demostrat “​​a l’hora de reconéixer mes a mes totes les factures extrapressupostàries que va deixar el PP. El pagament va ser aprovat per l’actual govern i Ciutadans amb el vot en contra del Partit Popular, precisament ells, els que havien contractat aquests treballs“.


Reducció d’impostos

Els tres participants en roda de premsa van reconéixer que el proper objectiu del govern i ciutadans és reducció la pressió impositiva actual. En aquest punt, van informar que el govern manté amb el Ministeri d’Hisenda negociacions per aconseguir que aquesta reducció siga possible de cara a l’any que ve. La intenció del govern municipal és aprofitar la carència concedida pel Ministeri per traduir-la en la reducció impositiva. En les negociacions, també està intervenint la Federació Espanyola de Municipis i Províncies perquè es puguen contemplar modificacions de la llei que tinguen en compte les particularitats de la ciutat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *