Adjudicat el contracte de la grua i l’ORA

– Les zones on s’implantarà compten amb l’aprovació d’associacions de veïnes i comerciants a més del Consell Econòmic de Comerç

– Es millora la rotació en zones de gran afluència com centres de salut, l’Escola Oficial d’Idiomes, Centres de Convivència o la RENFE per facilitar l’accés a la ciutadania

– En total seran 617 places, una menys de les que contemplava el projecte de l’anterior govern

– Les persones usuàries podran realitzar els pagaments utilitzant els seus telèfons mòbils a través d’una APP

El coportaveu del govern, José Manuel Prieto i la regidora delegada de promoció Econòmica, Alícia Izquierdo, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar dels principals acords als què es va arribar ahir durant el transcurs de la Junta de Govern.

El primer dels punts ha estat l’aprovació de la proposta d’adjudicació relativa al contracte de gestió del servei d’immobilització, càrrega i trasllat al dipòsit municipal dels vehicles que per ordre de la policia local hagen de ser retirats de la via pública (GRUA) i del servei d’estacionament limitat i controlat de vehicles en la via pública sota control horari en la ciutat de Gandia (ORA).

Sobre aquesta adjudicació, Alícia Izquierdo ha afegit que ja ha passat per les Juntes de Districte, el Consell Econòmic de Comerç i compta amb el suport de comerciants i veïnat. “La incorporació de l’APP per al pagament és un avanç important, tots guanyem en comoditat a l’hora de realitzar les gestions o compres a les zones que s’han escollit“.

D’altra banda, Izquierdo va informar que ahir es van aprovar tres convenis relacionats amb la seu departament. El primer és la renovació de l’acord amb l’Associació de Comerciants de la República Argentina – Plaça El·líptica que ascendix a un total de 7.750 € . El segon és el conveni amb els empresaris de la Ciutat del Transport – Polígon Benieto per un import de 12.000 €. En aquest cas, la regidora ha destacat que aquests convenis servixen per a garantir el funcionament intern de les associacions i que en el cas del polígon Benieto també es veurà beneficiat pels plans de desenvolupament de la Generalitat Valenciana.

Sobre el conveni amb els Assentadors del Mercat d’Abastos de Gandia, Izquierdo ha recordat que després de quatre anys d’impagaments per part de l’anterior govern, es va obrir un litigi que es va solucionar amb un acord entre les parts. “Fa dies vam signar el conveni per valor de 35.000 i un segon acord per a la millora de l’edifici per un total de 70.000 €. Ara hi ha una inspectora de l’Ajuntament i s’està posant al dia l’espai. La situació està totalment regularitzada. Esperem revalorar el mercat i millorar el seu atractiu” va declarar Izquierdo.

D’aquesta manera, i una vegada que l’empresa presente els últims documents, s’iniciarà el procés que també contempla els següents aspectes:

– Substitució de 30 parquímetres per altres més moderns i funcionals a més d’un augment del 10% per damunt dels que se sol·licitaven en el plec de condicions per a facilitar als ciutadans l’obtenció del tiquet. A més, els usuaris podran realitzar els pagaments utilitzant els seus telèfons mòbils a través d’una aplicació que permetrà el pagament a través del terminal.

– Renovació de dos vehicles grua.

– L’oficina del servei estarà situada al carrer Duc Carles de Borja, 30. Un altre aspecte que també constava en els plecs per tal de facilitar els tràmits que s’hagen de fer

– Els operaris disposaran d’una PDA per automatitzar el procés

– L’adjudicatari haurà de disposar dels certificats de qualitat ISO i UNE per tal de millorar la qualitat del servei i la gestió mediambiental.

Quant als treballadors que presten actualment el servei, Prieto va informar que la mercantil té l’obligació de la subrogació dels actuals treballadors del servei (14) en les mateixes condicions laborals i salarials que ara tenen.

En el cas de la grua, després del procés de licitació obert al qual es van presentar cinc empreses, ha resultat la proposta més ben valorada la de l’empresa Estacionaments i Serveis SAU qui s’encarregarà del servei per un període de 4 anys a comptar de la data de formalització del contracte en document administratiu, amb possibilitat de pròrrogues per un període de 2 anys.

En total la ciutat comptarà amb 617 places de zona blava (una menys que la proposta presentada pel PP en l’anterior legislatura) distribuïdes en zones on és necessari augmentar la rotació tal com indicava l’estudi realitzat per la Policia Local.

 

 

 

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *