A partir del 12 de febrer hi haurà ecoparcs mòbils als carrers de Gandia

– La intenció dels departaments de Serveis Bàsics a la Ciutadania i Gestió Responsable del Territori és fomentar el reciclatge i acabar amb els abocaments il·legals.

– Xavi Ródenas: Els dos departaments treballem de forma coordinada, juntament amb la Generalitat, en tres potes: la creació dels ecoparcs mòbils, la tasca de control i vigilància dels abocaments il·legals i l’ampliació d’horaris del Punt Net que ja no és municipal, sinó del Consorci de Residus, el COR”.

– Les persones usuàries dels ecoparcs mòbils i del Punt Net, que amplia el seu horari, obtindran descomptes en el seu rebut del COR.

– El dia 28 de gener hi haurà una festa al parc Ausiàs March, la “Fireta de l’Est” amb activitats mediambientals, espectacle musical, gimcana, pintura mural, l’apertura del laberint verd o es regalaran imants amb informació útil.

 

Els regidors de Serveis Bàsics a la Ciutadania i Gestió Responsable del Territori, Miguel Ángel Picornell i Xavier Ródenas, respectivament, han anunciat aquest matí la posada en funcionament, a partir del pròxim 12 de febrer dels Ecoparcs mòbils als carrers de Gandia, així com l’ampliació horària del Punt Net del polígon Alcodar. L’objectiu és triple: principalment, preservar la natura; incentivar el reciclatge de materials com neumàtics, enderrocs, olis de cuina usats, cartutxos de tinta d’impressores, radiografies, paper i cartró, restes de poda, fusta i mobles, restes de pintura o vernissos, electrodomèstics…, materials que també es poden portar al Punt Net o Ecoparc del polígon Alcodar. Amb això, la vida útil dels productes es multiplica i, d’aquesta manera, també s’estalvia energia i es preserven els recursos naturals del planeta. A més, amb el reciclatge de productes disminueix la contaminació. També ajuda a la desaparició dels abocadors incontrolats.

“Els dos departaments treballem de forma coordinada, juntament amb la Generalitat, en tres potes: la creació dels ecoparcs mòbils, la tasca de control i vigilància dels abocaments il·legals i l’ampliació d’horaris del Punt Net que ja no és municipal, sinó del Consorci de Residus, el COR”, ha informat Ródenas.

“Entre totes i tots contribuïm a fer un planeta més habitable, més verd”, ha desitjat Picornell.

 

Descompte per a les persones usuàries

I com es fa? Amb una iniciativa pionera basada en la participació i la implicació de la ciutadania: “El meu Compte Ambiental”. Cada titular de rebut disposa d’una targeta d’identificació personal, que s’usa cada vegada que un membre de la família va a reciclar a l’ecoparc o ecomòbil. D’aquesta manera l’individu va guanyant punts ambientals que es convertiran en beneficis econòmics directes que poden suposar fins a un 50% de la taxa per tractament de residus del COR.

 

Dies i horaris de l’ecoparc mòbil

Dilluns, 10 a 14 h, al Parc del País Valencià.

Dilluns, 16 a 20 h, Parc Joan Fuster.

Dimarts, 10 a 14 h, IES Maria Enríquez.

Dissabte, 10 a 14 h, plaça Tirant lo Blanc. Parc Ausiàs March.

Dissabte, 16 a 20 h (de l’1 al 15), Ermita de Marxuquera

Diumenge, 10 a 14 h (juny/setembre), Moll dels Borja (platja)

Diumenge, 10 a 14 h (juliol/agost), parc Clot de la Mota(platja)

 

L’Ecoparc o Punt Net del Polígon Alcodar

De dilluns a dissabte, de 10 a 19 h.

Diumenge, de 10 a 14 h.

 

Fireta de l’Est

El 28 de gener, diumenge, tindrà lloc la festa per a tota la família de presentació dels ecoparcs mòbils al parc Ausiàs March, amb el nom “Fireta de l’Est”. En aquest espai s’hi podrà conèixer el funcionament dels ecomòbils, es regalaran imants amb informació útil, es celebrarà una gimcana, s’obrirà el laberint verd, activitats mediambientals, es pintarà un mur amb un nou grafitti, així com un espectacle musical infantil.

 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *