Gandia comptarà amb una nova Llançadora d’Ocupació per a fomentar la inserció laboral de 20 persones

 

– La V Llançadora d’Ocupació de Gandia començarà a funcionar al març i servirà per a ajudar a 20 persones en situació de desocupació a entrenar una nova cerca de treball en equip i comptar amb noves possibilitats d’inserció laboral. No es trobaran soles, sinó que comptaran amb l’ajuda i orientació de personal tècnic expert que els facilitarà noves eines de cerca i guiarà per a reforçar les seues competències i millorar la seua empleabilitat”. Així ho ha anunciat aquest matí la regidora de Polítiques Econòmiques i responsable d’Ocupació, Alícia Izquierdo.

La Fundació Santa María la Real, Fundació Telefónica i l’Ajuntament de Gandia renoven la seua col·laboració per a impulsar al març la V Llançadora d’Ocupació de la ciutat. Comptaran de nou amb el cofinançament del Fons Social Europeu, dins del programa operatiu POISES.

– La nova llançadora estarà destinada majoritàriament a joves menors de 35 anys, degudament inscrits com a demandants d’ocupació. Amb qualsevol nivell formatiu (ESO, Formació Professional, Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries) i procedents de qualsevol sector laboral, tinguen o no experiència prèvia.

– Fins ara ja han participat 91 persones, de les quals un 65% van trobar treball. Per a aquesta edició, s’obri hui mateix la inscripció a urbalab.com o a les oficines (c/ Fundació Vicent Ferrer, 6), en horari de 10 a 13 h. També podran consultar informació addicional en el telèfon 962 959 697.

 

Persones destinatàries

La nova llançadora estarà destinada majoritàriament a joves menors de 35 anys, degudament inscrits com a demandants d’ocupació. Si les 20 places no es cobreixen amb perfils d’aquestes edats, es reserva la possibilitat que cinc puguen destinar-se a persones de major edat, fins als 59 anys.

Hi podran apuntar-se persones de qualsevol nivell formatiu (ESO, Formació Professional, Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries) i procedents de qualsevol sector laboral, tinguen o no experiència prèvia.

 

Què faran en la Llançadora? 

Les persones que resulten seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament per l’Ajuntament. Amb la guia i orientació d’un tècnic especialitzat duran a terme diverses activitats per a optimitzar la seua cerca de treball: tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes d’empleabilitat i visites a empreses.

“La llançadora no és un mer curs per a actualitzar el currículum. Tampoc és una agència de col·locació on donem treball als participants. És un programa intensiu de cinc mesos per a ajudar a persones aturades a activar i optimitzar la seua cerca de treball en el mercat actual, amb noves tècniques que els permeten guanyar confiança i seguretat en les entrevistes, i amb noves activitats que els acosten al teixit empresarial”, expliquen des de Fundació Santa María la Real.

 

Eina eficaç

 “Les llançadores són un projecte il·lusionant i innovador en el seu enfocament i en la seua aposta per entendre el treball col·lectiu com una manera de superar la situació de desocupació. Des de Fundació Telefònica recolzem aquesta iniciativa cercant ser un agent multiplicador que potencien els seus bons resultats, ajudant a persones aturades a trobar el seu camí laboral”, agreguen des de Fundació Telefònica.

 

Termini d’inscripció

Les persones interessades a participar en el programa, de caràcter gratuït i voluntari, disposen fins al 21 de febrer de 2018 per a inscriure’s a través de la web de Llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion), www.urbalab.com o en format presencial, sol·licitant i presentant el formulari en l’Urbalab Gandia (C/Fundació Vicent Ferrer, 6), en horari de 10 a 13 hores. També podran consultar informació addicional en el telèfon 962 959 697.

Finalment, la regidora de Més Gandia ha recordat que a les quatre edicions anteriors hi van participar 91 persones, amb una inserció laboral del 65%.

 

 

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *