523 persones han visitat ja els espais de la Memòria Democràtica a Gandia des del 27 de desembre passat

– Xavi Ródenas: “majoritàriament els ha visitat gent de Gandia i la comarca. Hi han vingut molts familiars de persones que es van refugiar en els túnels durant la guerra civil. Fins i tot, testimonis de l’època que hi han aportat la seua experiència”.

– Continuen les activitats als refugis de la guerra civil de la Peixateria  (baix de l’antic mercat municipal) i del Prado durant els mesos de febrer (3, 10,17 i 24), març (3, 10, 24, 26,27, 28 , 29, 30 i 31) i abril (7, 14, 21 i 28). Amb un programa especial per a les vacances de Setmana Santa.

– Les visites són guiades per persones expertes acreditades. Tenen una durada aproximada d’hora i mitja cada sessió (10.30 i 12.30 h). La inscripció i el pagament es realitzaran en les Oficines d’Informació i Turisme de l’Ajuntament de Gandia (en la ciutat, davant de la RENFE; en la platja en el Far 1). Telèfon d’informació: 962 87 77 88. De dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h i de 15.30 a 19.30 h. Dissabte, de 9.30 a 13.30 h.

El regidor de Gestió Responsable del Territori i responsable de Patrimoni històric de Gandia, Xavier Ródenas i l’arqueòleg Municipal, Joan Cardona, han anunciat aquest matí en roda de premsa que continuen, atès l’èxit, les visites guiades als espais de la Memòria Democràtica o refugis de la guerra civil de la Peixateria (antic mercat municipal) i del Prado durant els mesos de febrer, març i abril.

Així, des de l’obertura dels espais, el 27 de desembre passat, ja els han visitat 523 persones, tant de Gandia i la comarca, com de la resta del territori espanyol i estrangers. En concret, han demostrat especial interès els visitants de nacionalitat anglesa i s’està preparant un nou producte turístic en aquest sentit. Cal recordar que el port era de concessió britànica quan va patir els bombardejos de l’aviació italiana. “Però majoritàriament els ha visitat gent de Gandia i la comarca.  Hi han vingut molts familiars de persones que es van refugiar en els túnels durant la guerra civil. Fins i tot, testimonis de l’època que hi han aportat la seua experiència”, ha relatat Ródenas.

El nou calendari de visites serà els dies 3, 10, 17 i 24 de febrer; 3, 10, 24, 26, 27, 28, 29, 30 i 31 de març i 7, 14, 21 i 28 d’abril en un primer torn a les 10:30 i un segon a les 12:30h. A més, està preparant una programació especial amb més visites per a la Setmana Santa, coincidint amb l’arribada massiva de turistes a la platja.

Cal recordar que les visites seran guiades per persones expertes acreditades. El preu és de 5 euros per persona (2 euros, per als menors de 12 anys), que servirà per a sufragar els sous dels intèrprets. Els grups seran d’un màxim de 20 persones i un mínim de 10, en cas que no s’arribe al mínim s’anul·laria la visita.

La visita dels dos espais tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja. La inscripció i el pagament es realitzaran en les Oficines d’Informació i Turisme de l’Ajuntament de Gandia (en la ciutat, davant de la RENFE; en la platja en el Far 1. Telèfon d’informació: 962 87 77 88. De dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h i de 15.30 a 19.30 h. Dissabte, de 9.30 a 13.30 h.

 

Model francès

El model d’interpretació està importat de França, on les guies acreditades no són emprades pels ajuntaments i es financen íntegrament amb el preu de les entrades. Això sí, amb una sèrie de requisits indispensables: Els i les intèrprets estan formades en memòria democràtica, després d’haver realitzat un curs avalat per la Universitat de València. Han de ser autònomes o dependre d’una empresa privada i han de posseir l’assegurança obligatòria de responsabilitat civil per a poder ingressar en la borsa de treball que l’ajuntament ha habilitat per a aquesta finalitat.

Independentment de les inscripcions a les oficines de turisme, les i els guies busquen pel seu compte noves persones visitants i hi podran programar activitats paral·leles.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *