– El projecte compta amb un pressupost de 630.000 € i té un termini d’execució de 6 mesos

– Laura Morant: en breu Beniopa tindrà aquest espai que ha estat reclamat durant molt de temps. Configurar aquest edifici no ha estat una tasca fàcil perquè havíem de dissenyar l’espai per satisfer les necessitats de la banda de música i del centre cívic per als veïns. Moltes vegades Beniopa ha estat la gran oblidada però s’ha complert la paraula donada“.

– L’espai servirà com a centre cívic de la barriada i serà seu de l’Escola de Música

– La pròxima setmana començaran les tasques per convertir el solar annex en un pàrquing públic per als veïns de la barriada

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la vicealcaldessa, Lorena Milvaques: la presidenta de la Junta de Districte de Beniopa, Laura Morant i altres membres de la corporació, han participat aquest matí en l’acte de col·locació de la primera pedra de la quadra de Beniopa. Un acte on han participat veïns i membres dels diversos col·lectius de la barriada.

La quadra de Beniopa suposa una de les inversions més importants de la legislatura. Compta amb un pressupost de 630.000 € i un termini d’execució de 6 mesos. L’objectiu és complir amb una vella reivindicació de la barriada i permetrà la creació del centre cívic del poble i la posada en marxa d’un espai per a albergar la nova Escola de Música.

L’arquitecte municipal, Fernando Mut ha recordat que l’espai era de propietat municipal des de fa anys i que ara l’actual govern farà realitat. Mut ha informat que l’actuació tindrà en compte les restes de l’antiga edificació. “Pretenem refer de manera fidel l’edifici principal i donar-li a la seua banda de música un espai en les millors condicions. S’habilitarà un gran pati central que podrà albergar actes de diversa índole que es complementarà amb un espai interior flexible i modulable“.

Per la seua banda, Laura Morant ha destacat que “en breu Beniopa tindrà aquest espai que ha estat reclamat durant molt de temps. Configurar aquest edifici no ha estat una tasca fàcil perquè havíem de dissenyar l’espai per satisfer les necessitats de la banda de
sica i del centre cívic per als veïns. Moltes vegades Beniopa ha estat la gran oblidada però s’ha complert la paraula donada“.

Finalment, Diana Morant ha indicat que “després de molts anys de reivindicacions, és per a nosaltres un plaer coprotagonitzar amb vosaltres un moment històric: la primera pedra que dóna inici a una de les inversions més importants que, durant aquesta legislatura, portarem a terme a Gandia per a la construcció d’un nou edifici“.

Aquesta està sent una legislatura molt dura en matèria econòmica. El deute arrossegat ens ha fet prendre decisions difícils i retallar la partida dedicada a inversions. No obstant això, hem aconseguit, de la mà d’altres administracions com la Diputació o la Generalitat Valenciana, que Gandia no es parés i que mirem al futur amb optimisme. Un bon exemple és aquest projecte, cofinançat amb fons del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana i pel mateix Ajuntament de Gandia” va declarar Morant qui ha informat que “D’ací a sis mesos si tot va com cal, Beniopa tindrà aquest nou espai, tan volgut, tan demandat durant molt de temps. Fede, el President de la Banda de Beniopa, sap que aquest Govern va adquirir des del primer minut el compromís de fer realitat aquest projecte durant la legislatura. Hem trigat una mica més del que ens hagués agradat, però al final, la feina ben feta, la constància i els esforços, tenen els seus fruits“.

Finalment, l’alcaldessa va comunicar als veïns que la pròxima setmana començaran les tasques per convertir el solar annex en un pàrquing públic per als veïns de la barriada.