– Xavi Ródenas: “Ecofestes d’Hivern” pretén “aprofitar les festes de Nadal per sensibilitzar i conscienciar sobre el respecte a la Natura i un consum responsable, tant pel que fa als aliments, el seu reciclatge, com la compra als comerços locals i de proximitat”.

 

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, ha presentat aquest matí la quarta edició de la campanya “Ecofestes d’Hivern”, una campanya amb consells per a promoure unes festes de Nadal respectuoses amb la natura, amb un consum sa, responsable i als comerços de proximitat.

Així a 15-20 mupis de Gandia i la platja, a les xarxes socials i a un fullet que es repartirà als espais públics es podran llegir 7 consells breus i concisos al respecte:

1 Respecta la Natura

No talles mai arbres de la muntanya ni utilitzes espècies vegetals protegides, com ara la molsa, la murta o la pebrella.

2 Cuida el teu arbre

Adquireix arbres vius i amb arrels. Conserva’ls bé durant les festes per tal d’afavorir la seua replantació posterior.

En acabar les festes no abandones l’arbre de Nadal al contenidor del fem. Porta’l al Centre Social del teu barri i l’Ajuntament s’encarregarà de plantar els que estiguen sans pels parcs de la ciutat.

3 Autòcton, millor

Escull varietats originàries de la zona mediterrània, com el pi blanc o la carrasca, perquè el teu arbre de Nadal siga el més original.

4 Com a casa, a cap lloc

Si has de comprar regals fes-ho en comerços de proximitat i productes km 0. Assegura’t que porten el mínim d’embolcall.

5 Menja sa i ecològic

Si has de preparar menjar, fes una dieta saludable, inclou aliments ecològics. A Gandia tenim diferents botigues que t’ho faciliten.

6 Per Nadal, també

Consumeix només el que necessites. Recicla el màxim de residus i aprofita per donar exemple a la teua família.

7 Dóna-li vacances al cotxe

Tracta de desplaçar-te a peu o en bicicleta per la ciutat i gaudeix de l’ambient nadalenc i del nostre hivern assolellat.