Laura Morant: iniciem el segon quadrimestre de la UPG amb nous cursos

– Cal destacar dos nous cursos en la programació del primer quadrimestre de 2019: Enquadernació i Usos i aplicacions dels telèfons mòbils.

– Del 15 al 25 de gener estarà obert el període d’inscripcions per a optar a les 512 places oferides per tots els barris. 

 

Des de hui, dia 15 fins el pròxim dia 25 de gener està obert el termini d’inscripcions en els nous cursos de la UPG per al segon quadrimestre del curs 2018-2019. Així ho ha presentat aquest matí la regidora de Polítiques Educatives, Laura Morant, acompanyada del director de la Universitat Popular de Gandia, Lluís Romero.

L’oferta de febrer a juny comprén 33 activitats entre cursos, tallers i excursions. Hi ha dues novetats pel que fa als tallers: es recupera el curs  d’Enquadernació i es crega un nou, Usos i aplicacions dels telèfons mòbils.

Morant ha fet balanç del primer quadrimestre del curs, destacant l’èxit obtingut. “Hi ha hagut un total de 700 persones matriculades, de les quals destaquen les pertanyents a la franja intermèdia d’edat. Concretament, de 16 a 34 anys s’han matriculat 69 (12%), de 35 a 64 anys, 330 (60%) i majors de 65 anys es van matricular 138 alumnes (25%). Pel que fa al sexe, continuen sent les dones les que estan al capdavant de la formació en la UPG: 414 dones, enfront de 128 homes”. Dels cursos, els de Valencià han sigut dels més demanats, per tant s’ha previst realitzar un curs intensiu després de Pasqua.

Els interessats podran formalitzar la inscripció en els locals de la UPG o en els centres socials fins a les 13 hores del dia 25 de gener. Una vegada acceptades les places, la matriculació començarà el 29 de gener i finalitzarà a les 13 hores del 8 de febrer. Els preus es mantenen, igual que el descompte del 20% per a joves i jubilats.

Romero ha destacat que “en els 36 anys en què està funcionant la UPG, s’ha fet un bon treball per part dels monitors que ha portat a una  fidelització de l’alumnat. Es busca l’atractiu cada quadrimestre. Un dels cursos estrela ha sigut el d’educació canina. La gent s’ha bolcat i hem hagut de fer dos grups”. Així mateix, ha afegit que “la UPG compta amb la col·laboració d’entitats com l’associació d’Amics de la UPG, que ha gestionat el patrocini de la Caixa Popular en el programa d’excursions al Patrimoni Natural. També les visites a edificis emblemàtics de  la nostra ciutat és una de les activitats amb més èxit”.

Quant a les novetats, Romero ha assenyalat que “el taller d’enquadernació és artesania pura, és fer-te el teu propi llibre o aprendre a restaurar llibres antics. Quant al d’Usos i aplicacions del telèfon mòbil, és una forma de fer front a l’analfabetisme funcional que existeix en persones d’una certa edat, és una manera de posar-se al dia i traure-li profit a aquests dispositius”.

En breu apareixeran les convocatòries per als concursos de narrativa i fotografia que convoca anualment la *UPG i als quals podran accedir alumnes i públic en general.

Informació més detallada en http://universitatpopulargandia.blogspot.com

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *