Els bombardejos aeris de Gandia i el Convent de Sant Roc, protagonistes de les primeres beques audiovisuals de Patrimoni

  • Ja es poden veure a les xarxes socials i es presentaran el 22 de març a la sala B del Teatre Serrano.
  • Xavi Ródenas: “Seguint l’experiència dels Clips per la Sostenibilitat, l’Ajuntament es compromet a donar-li projecció als mini-documentals: als centres d’interpretació, xarxes socials, fires de turisme, centres educatius, espais públics, etc.”
  • Són els treballs guanyadors de les primeres Beques audiovisuals de patrimoni 2018, convocades per la regidoria de Gestió Responsable del Territori, juntament el CEIC Alfons el Vell i el Campus de Gandia de la UPV, amb una dotació econòmica de 1.000 € cadascuna. Busquen fomentar el nostre patrimoni i donar suport al sector audiovisual.
  • “Quan la mort ve del cel” és un documental sobre els refugis i els bombardejos durant la Guerra Civil. “El Convent de Sant Roc de Gandia” aborda la història, la restauració i els usos de l’actual seu de l’IMAB: convent, presó, jutjats, Correus, Biblioteca Central i Arxiu Històric…

El regidor de Gestió Responsable del Territori (Patrimoni) de l’Ajuntament de Gandia, Xavi Ródenas, el regidor de Cultura, Joan Muñoz, i director del CEIC Alfons el Vell, Lluís Miret, han presentat aquest matí els dos projectes becats a la primera convocatòria de les Beques Audiovisuals 2018, amb l’objectiu de donar a conèixer el nostre patrimoni històric, artístic, cultural o natural, així com donar suport a nous creadors i al sector audiovisual.

De fet, els equips dels dos projectes becats estan formats, majoritàriament, per alumnat del Grau de Comunicació Audiovisual del Campus de Gandia de la UPV.

D’una banda, “Quan la mort ve del cel” és una proposta audiovisual sobre els refugis antiaeris de Gandia i els bombardejos de l’aviació feixista italiana, que la ciutat i el port van patir durant la Guerra Civil amb testimonis de persones que els van viure en primera persona. L’equip està format per Arnau Múria (coordinació i edició de so), Joan Negre (guió i documentació històrica), Aitor Noguera (guió), Maria Llinares (càmera i imatge). 

Marcos Ruiz (direcció, guió i redacció), Carlos Antonaya (imatge, producció i música), Blanca Aranda (guió i redacció, imatge, color i grafisme), Celia Donet (guió i redacció, edició), Eduardo González-Elipe (3d) i Begoña Perpiñá (locució) formen l’equip que ha dut a terme l’altre projecte becat. “El Convent de Sant Roc de Gandia” repassa els usos, la història i les restauracions que ha tingut l’edifici de l’antic Convent de Sant Roc, seu actual de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques, a la plaça Rei en Jaume I: Convent, presó, jutjats, Correus, Biblioteca Central i Arxiu Històric.

“Dos productes necessaris i que la gent gaudirà per la seua bellesa i perquè formen part del nostre patrimoni. Des del CEIC Alfons el Vell continuem treballant per tal de donar a conèixer el nostre patrimoni i també els joves creadors, investigacions, etc. De fet, també hem convocat beques d’investigació, de les quals tindreu notícies les pròximes setmanes”, ha anunciat Miret.

Els dos treballs audiovisuals obtenen una dotació econòmica de 1.000 € cadascú i s’han gravat a l’estiu. “Seguint l’experiència dels Clips per la Sostenibilitat, l’Ajuntament es compromet a donar-li projecció als mini-documentals: als centres d’interpretació, xarxes socials, fires de turisme, centres educatius, espais públics, etc…”, ha assegurat Ródenas. Precisament, Muñoz ha avançat que hi haurà un acte de presentació, amb la projecció dels dos treballs, el pròxim 22 de març, a la sala B del Teatre Serrano.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *