Compromís Més Gandia unida promourà un pla de transició energètica i construirà el Centre d’Acollida Animal Municipal

Polítiques de Medi Ambient, Territori i Patrimoni #Decisives

– Aposten, a més, per acabar l’Anella Verda, nous trams de carrils bici, l’agricultura ecològica en la finca de la Torre dels Pares per abastir els centres educatius de Gandia o un nou contenidor de residus orgànics… “Totes les accions han d’anar encaminades a parar el canvi climàtic”, destaca Josep Alandete.

– Durant estos quatre anys s’hi han plantat més de 5.000 arbres dins el Pla d’Ombres. 

– En Patrimoni, una de les propostes destacades és la posada en marxa d’un pla continuat d’excavacions i recuperació del castell de Bairén i el seu entorn per convertir-lo, junt al Palau Ducal, en el motor d’un nou model de turisme cultural i sostenible complementari al de sol i platja, o recuperar el prestigi
del Museu Arqueològic de Gandia (MAGa), traslladant-lo a un espai més ampli. 

Josep Alandete, candidat a l’alcaldia per Compromís Més Gandia unida, acompanyat d’altres membres de la llista ha presentat aquest matí al Mirador dels Borja les propostes de medi ambient i patrimoni. “I és que la gestió responsable del territori és un dels eixos fonamentals de Compromís Més Gandia unida, ho és perquè al capdavall és en benefici de les persones, d’ara i de les noves generacions”, ha dit Alandete.

Xavi Ródenas (24) ha fet balanç de les polítiques de medi ambient i territori de l’actual legislatura. “Hem salvat la platja de l’Auir de la pressió urbanística i l’hem protegida definitivament, i hem eliminat la construcció del camp de golf dins de la marjal de Gandia”, ha destacat Ródenas.

El regidor i candidat de Compromís Més Gandia unida també ha recordat la posada en marxa de l’Anella verda, la plantació de més de 5.000 arbres dins del pla d’ombres i l’ampliació de
les zones verdes de la ciutat, i l’ampliació dels carrils bici en més de 15 quilòmetres.

Pel que fa a patrimoni, Xavi Ródenas, ha parlat de l’inici, després de dècades d’abandonament, de la restauració i posada en valor del castell de Bairén i la Nevasca de Marxuquera (El Morabit), la redacció del Pla Estratègic d’Arqueologia i Patrimoni de Gandia, per tal de fer una diagnosi i programació de les actuacions més necessàries per a la ciutat, la recuperació dels refugis antiaeris de la Guerra Civil a Gandia, i s’ha iniciat un pla de visites gratuït per a l’alumnat de Gandia.

“Hem creat un nou Depòsit Comarcal d’Arqueologia i Patrimoni on s’han traslladat tots els elements patrimonials que estaven dispersos per diferents magatzems, i s’ha recuperat l’Ermita de Sant Vicent de mans privades i ja està en marxa un projecte de salvaguarda per evitar que continue deteriorant-se”, ha afegit Ródenas dins de les polítiques de patrimoni que s’han fet a l’actual legislatura.

Antoni Orengo (13) ha explicat les propostes de medi ambient per al pròxim futur, com la promoció d’accions de conservació de l’ecosistema dunar de la platja de l’Auir, liderar el consorci de les Marjals de la Safor amb Xeresa, Xeraco i Tavernes, acabar l’Anella Verda al voltant de la ciutat de Gandia i construir el centre d’acollida animal.

Orengo ha proposat la posada en marxa de la recollida de residus org
ànics amb un nou contenidor, un pla de transició energètica (incorporant a totes les contractes els criteris de sostenibilitat i bones practiques ambientals), la promoció de l’autoproducció, i convertir la finca de la Torre dels Pares en producció  d’agricultura ecològica per abastir els centres
escolars de Gandia. Seguirem treballant per la mobilitat sostenible, creant nous trams de carrils bici que completen les anelles ciclistes de la ciutat”.

Per últim, Vicenta Ferrer (5) ha parlat de les accions sobre patrimoni. “Crearem la Casa
dels Clàssics
, un centre d’estudi i divulgació dels nostres grans autors del Segle d’Or valencià i de la seua obra, posarem en marxa un pla continuat d’excavacions i recuperació del castell de Bairén i el seu entorn per convertir-lo, junt al Palau Ducal, en el m
otor d’un nou model de turisme cultural i sostenible complementari al de sol i platja, i recuperarem el prestigi del Museu Arqueològic de Gandia (MAGa), traslladant-lo a un espai més ampli en el qual mostrar el seu inesgotable fons de materials de la història de la ciutat fins als nostres dies”, ha destacat Ferrer.  S’acordarà amb les institucions privades propietàries de bens d’interés cultural, com la Col·legiata o la Cova de les Meravelles, un calendari de visites que facilite l’accés de tota la ciutadania a aquests espais…

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *