Josep Alandete: “Farem nou l’institut vell”

Educació, Joventut i Esports
 

– Amb el pla EDIFICANT es milloraran tots els centres educatius públics de Gandia.

– El candidat a l’alcaldia es compromet a modernitzar totes les instal·lacions esportives existents i a fer arribar l’esport als barris.

– També proposen la construcció de ludoteques infantils a tots els districtes de la ciutat.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de les propostes d’educació, joventut i esports de Compromís Més Gandia unida, davant de l’institut d’Ausiàs March per simbolitzar el compromís de Josep Alandete i tota la candidatura amb la reforma integral d’aquest edifici escolar, gràcies al pla EDIFICANT ja en marxa.

Alandete ha recordat l’aposta de Compromís Més Gandia unida per l’educació pública de qualitat i valenciana, ja que l’educació és l’àmbit des d’on es combaten les desigualats i es fa una societat més crítica. En esports, Alandete s’ha compromés impulsar un pla de modernització de totes les instal·lacions esportives existents.

Per la seu banda Carme Puig (11), ha fet un repàs per les accions s’han fet aquesta legislatura: S’ha impulsat el xarxa llibres i s’han complementat les beques de menjador per a les famílies més vulnerables. Gràcies al pla Edificant, ja en marxa, es construirà el col·legi de les Foies i es rehabilitarà l’institut Maria Enríquez i l’Ausiàs March. Hi ha haurà obres de millora a tots els centres educatius de Gandia.

En polítiques de joventut, Puig ha recordat que s’ha millorar la relació amb el Consell dels Joves de Gandia, abans inexistent. I s’ha donat continuïtat al Voluntariat Ecològic. Des de Gandia, també, es podrà tramitar tots els carnets de l’IVAJ.

Esther Sapena (12) ha explicat les propostes d’educació, les quals tenen dos propòsits fonaments: “Aconseguir una educació de màxima qualitat i portar el component educatiu a tots els indrets de la nostra ciutat”.

Segons Sapena, per aconseguir l’excel·lència educativa “apostarem per una inversió major en el manteniment dels centres, per la millora de les infraestructures seient garantia de que el Pla Edificant continue avançant, ampliant la gratuïtat al tram de 0 a 2 anys, creant el programa Pintaescola i la Mesa i el premi d’innovació Educativa”.

Esther Sapena ha afegit que des de Compromís Més Gandia unida s’aposta per l’eficàcia del Consell de la Formació Professional i s’instarà a la Conselleria d’Educació a fomentar la implicació orientativa i el suport psicològic als xiquets i xiquetes amb problemes d’assetjament.

“Donarem la importància necessària a la participació de tota la comunitat educativa, augmentant les ajudes a les AMPES i a la coordinadora d’AMPES i creant una Escola de pares i mares”, ha dit Esther Sapena.

Per aconseguir el propòsit de fer arribar l’educació a tot arreu de la ciutat, Compromís Més Gandia unida aposta per la creació de ludoteques als barris, per la reinvenció dels parcs públics en espais d’investigació, joc i descobriment, per ampliar les funcions dels centres cívics i per incrementar el personal docent a les biblioteques públiques.

A més, el programa aposta per la planificació, suport i impuls de l’esport. Per tal efecte “redactarem un Programa d’actuació anual i un Pla Estratègic d’instal·lacions Esportives i posarem en marxa un Pla de foment als barris de l’esport i dels hàbits de vida saludables”, ha explicat Sapena.

“Concedirem subvencions esportives d’acord amb les aportacions socials de cada club i dotarem de més eines i personal al Servei Municipal d’Esports. Col·laborarem en els esdeveniments esportius i incentivarem la pràctica de l’esport femení”, ha dit Esther Sapena.

Amb totes aquestes mesures, segons Esther Sapena, “aconseguirem una ciutadania compromesa, activa, amb capacitat crítica i creadora que faça de Gandia la ciutat culta, saludable, educada i educadora que totes volem”.

Arxivat en: Cultura i Educació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *