El 17è mural del Serpis Urban Art Project representa la unió de la classe treballadora

– L’artista urbà Eloi Ángel és l’autor de l’obra, que ocupa una paret de 300 m2, als voltants de la biblioteca del Campus de Gandia de la UPV, al Grau.

– Tots els murals del Serpis Urban Art Project, amb la seua localització i explicació, apareixeran en el web serpiswallarts.org 

– Xavi Ródenas: “les propostes han sigut boníssimes, tenim una galeria d’art al carrer amb una varietat d’estils i de missatges espectaculars

 

Una paret de 300 metres quadrats és el monumental llenç utilitzat per l’artista Eloi Ángel per a la seua obra. Es tracta del 17é mural del Serpis Urban Art Project que es realitza a la nostra ciutat. Així ho ha explicat aquest matí en roda de premsa l’autor i també coordinador del projecte, que ha estat acompanyat pels  regidors delegats de Gestió Responsable del Territori i Polítiques amb la Ciutadania, Xavier Ródenas i Nahuel González, respectivament, i per l’artista urbà Flug.

Eloi Ángel ha plasmat la seua obra en  un mur situat en la glorieta enfront del campus que la Universitat Politècnica de València (UPV) té al Grau.

Es tracta d’una nova intervenció dins del projecte municipal Serpis Urban Art Project que busca potenciar l’art urbà pels diferents barris de la ciutat i fer reflexionar sobre valors com
la naturalesa, la pau, la solidaritat, la igualtat, la diversitat i les reivindicacions socials.

L’artista urbà Flug, que ha col·laborat també en aquest mural, ha  presentat a Eloi Ángel com “una persona molt compromesa”.

En aquest cas, l’artista ha rememorat el quadre de Giuseppe Pellizza da Volpedo, El Quart Estat, popularitzat per la pel·lícula Novecento i que s’ha convertit en tot un símbol de la lluita obrera. En ell es representa el creixent èxode rural que va portar a molts llauradors a les grans ciutats a la recerca d’un treball, fugint de les condicions precàries de l’activitat agrària.

Nahuel González ha destacat la temàtica d’aquest grafiti: “la reivindicació sindical i de la classe treballadora com a eix fonamental, una reivindicació que és necessària hui dia quan la precarietat i l’explotació és una realitat també a la nostra ciutat en molt àmbits productius com l’hostaleria o la taronja”. L’edil ha agraït la col·laboració en aquest projecte artístic de la ciutadania, d’empreses privades com a Pinturas Mondúber i Grúas Ferra i de les entitats que han cedit els espais per a poder pintar, en aquest cas el campus de la UPV de Gandia.

D’igual manera, Xavier Ródenas ha donat les gràcies als coordinadors i a totes i tots els artistes urbans que han participat: “les propostes han sigut boníssimes, tenim una galeria d’art al carrer amb una varietat d’estils i de missatges espectaculars”. Així mateix s’ha referit al Serpis Urban Art Project com un experiment social en el qual la ciutadania ha interactuat amb els grafiters i s’ha interessat per les seues creacions.

Eloi Ángel ha remarcat el caràcter reivindicatiu de la seua obra: “cada xicotet gest que fem pot canviar el dia a dia de la gent que tenim enfront. Som una societat que lluita i hem eixit de les ofenses i de les majors barbaritats que se li pot fer a algú. En el meu cas, la meua família ha passat molt, com moltíssimes altres famílies, i per això més que mai hem d’estar units”. I ha posat l’accent que  “el progrés és unió i la unió és el poble”.

Tots els murals del Serpis Urban Art Project amb la seua localització apareixeran en la web serpiswallarts.org

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *