El Conseller Marzà visita el CEIP Cervantes i l’IES Veles e Vents

El Conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat de l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el Vice-Alcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster i el president de la Junta de Districte de Corea, José Manuel Prieto, ha visitat aquest matí el CEIP Cervantes de Gandia, un dels 7 centres escolars valencians que ha estrenat noves instal·lacions aquest curs 2019-2020.  També hi eren presents el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, la directora general d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, i el director general d’Esports, Josep Miquel Moya.

 

“Iniciem un curs en el qual se sumen aules dignes, sumem innovació, sumem educació inclusiva. Amb la visita de hui al Cervantes, posem en valor les obres de reforma, adequació i ampliació del centre, que eren molt necessàries. Agraïm el treball de l’Ajuntament per fer-ho possible. Més de 2.019 xiquetes i xiquets que estaven en barracons, a l’igual que ací, o amb infraestructures que no eren dignes, inicien el curs amb instal·lacions educatives adequades. Per tant, podem centrar-nos en que el nostre alumnat tinga les millors condicions en l’educació, que és allò realment important”.

 

Marzà ha recordat que el primer Govern del Botànic s’hi va trobar amb més de la meitat dels centres educatius que necessitaven un actuació, una reforma o nova construcció. “Una autèntica barbaritat. Per això ens calien més mans per a poder posar en valor i anar més ràpid. I és el que vam fer amb l’Edificant, delegar en els ajuntaments la redacció i execució dels projectes, assegurant-los els recursos econòmics, la gran diferència amb els anteriors governs. No només posem més instruments, sinó que també més recursos a mesura que es van adjudicant les obres. De fet, vam començar amb una inversió de 700 milions d’€ i estem ja pels mil milions”.

 

Per la seua banda, l’Alcaldessa ha agraït la visita de Marzà i l’aposta del Botànic per l’educació a Gandia, amb una inversió de més de 20 milions d’euros (la inversió més gran que s’ha fet en matèria educativa a la ciutat).  “Hui ens trobem al nou Cervantes, que és el mirall on es miren la resta de centres públics de la nostra ciutat: amb una educació pública de qualitat i unes infraestructures en les millors condicions. I és que, gràcies al suport del Consell i al treball de l’Ajuntament, entre tots hem acceptat el repte de millorar 13 centres educatius públics a la nostra ciutat. Ajuntament i Generalitat, de la mà de les comunitats educatives, estem treballant de valent perquè el Pla Edificant siga una realitat esta legislatura. Cal recordar que durant els quatre anys del Govern local del PP (2011-2015), tan sols es va actuar en el CEIP Sant Francesc de Borja. Resultat: 13 (Govern de progrés) a 1 (Govern del PP)”.

El director del CEIP Cervantes, Paco Sansaloni, no ha pogut més que mostrar la seua satisfacció, perquè per a la comunitat educativa del Cervantes “es compleix un somni pel qual hem treballat junts i hui és ja una realitat. Ho hem notat molt en la qualitat de l’ensenyament que oferim i també en la recuperació de matrícula i professorat; 70-80 alumnes nous, ja quasi estem al límit”.

 

Pla Edificant Gandia

 

El Vice-Alcalde i regidor d’Urbanisme ha recordat que ja s’han acceptat totes les delegacions de competències per a millorar 13 centres educatius públics de Gandia (8 col·legis de Primària, 4 de secundària d’ESO i un centre d’educació especial). Les reformes i ampliacions que van a fer-se en estos espais educatius (amb un col·legi totalment nou: Les Foies), seran tot un referent i acompliran amb totes les necessitats de l’alumnat i el professorat.

 

“Així, van a encetar-se nombroses obres (algunes d’elles ja han conclòs, com la del CEIP Joan XXIII, al Grau), per a tindre unes infraestructures escolars tal com corresponen a la nostra ciutat. I seguirem treballant amb la Conselleria d’Educació, perquè s’acomplisquen els terminis establerts. En aquests moments, estan a punt de lliurar-se els projectes dels IES Tirant, Ausiàs March i del CEIP Les Foies. Una vegada tinguem els projectes, redactats d’acord amb les necessitats educatives dels centres, amb reunions permanents amb els equips directius i els departaments d’Urbanisme i Educació, començaran els tràmits per a la licitació de les obres. Per tant, esta legislatura serà revolucionària en l’àmbit educatiu a Gandia: perquè en tan sols quatre anys atendrem totes les necessitats dels centres educatius públics de la nostra ciutat (algunes d’elles històriques), complint amb un dels principals objectius del govern de Gandia i del Botànic”.

 

 

Visita al Veles e Vents

 

El Conseller Marzà també ha estat aquest matí a l’IES Veles e Vents del Grau, “perquè volem posar en valorel gran treball en innovació i en inclusió educativa que s’hi està realitzant, amb projectes en els quals s’hi comparteixen aules per dos professorat. Per a compartir espais i millorar la inclusió de l’alumnat…”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *