L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el vicealcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete; i la regidora delegada d’Habitatge, Amparo Victoria, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar que la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, mitjançant l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha licitat la redacció del projecte i la direcció d’obres d’un edifici de 70 habitatges protegits que és destinaran a lloguer assequible al carrer Montdúver 60 a Gandia.

En el cas de Gandia es tracta d’un solar a la cantonada situat a en l’encreuament dels carrers Montdúver 60 i Gabriel Miró, davant del futur Palau de Justícia. La parcel·la té una superfície de 1.932 m², amb una edificabilitat aproximada de 7.000 m², fet que suposa una capacitat aproximada de 70 habitatges i àrees comunitàries. Amb aquesta promoció es pretén aconseguir una proposta que siga model en matèria habitacional d’innovació i de sostenibilitat.
Es tracta d’un concurs de projectes amb jurat que s’emmarquen al Pla 2400 d’Habitatge Protegit Públic 2021-2026, impulsat per la Vicepresidència Segona i la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, amb l’objectiu d’ajudar a garantir el dret a l’habitatge digne i reactivar el parc públic destinat al lloguer, cosa que també contribuirà a generar ocupació.
El pressupost de licitació serà de 653.880 euros (IVA inclòs) i el termini per a la presentació d’ofertes conclou el pròxim 17 de gener, a les 14 hores. Les persones interessades poden obtenir informació de la licitació a la web consultar aquí, a Perfil del Contractant o a la plataforma de contractació estatal.

José Manuel Prieto ha valorat positivament la notícia atés que la voluntat del govern és continuar ampliant el parc públic d’habitatge. “Amb aquesta promoció aconseguim un nou revulsiu per a una zona en ple desenvolupament i donem resposta a la demanda important d’habitatge que tenim a la nostra ciutat” va explicar la primera autoritat municipal qui afegia que aquesta iniciativa “ens permet anticipar-nos al futur i molt especialment una vegada que finalitze la moratòria dels desnonaments que preval a Espanya“.

L’alcalde va agrair la implicació i la col·laboració de la Conselleria d’Habitatge que ha permés la posada en marxa de quatre ARRUR, la promoció d’habitatges destinats a col·lectius d’especial vulnerabilitat a més de l’oficina Xaloc on atenem les necessitats de l’habitatge dels nostres veïns.
Finalment, Prieto ha declarat que “aquesta ciutat ha decidit no parar i ho fem com hem fet: sense generar ni un sol euro de deute. Estem aconseguint multiplicar les possibilitats dels diners que tenim mentre fem compatible l’amortització de deute amb les inversions que considerem necessàries” “Hem de decidir la ciutat que volem ser en el futur i ho farem ara mentre altres ciutats han decidit parar“.

Per part seua, Josep Alandete ha subscrit que amb aquesta promoció d’habitatge públic “ens anticipem a aquesta emergència d’habitatge que puga esdevenir” i ha recalcat que “estem transformant Gandia gràcies a tots els recursos que ens arriben d’altres administracions amb la idea clara construir una ciutat amable i saludable, on les persones constitueixen l’eix prioritari de la gestió municipal“.
Així mateix, el vicealcalde ha agraït el suport de la Conselleria i la tasca de l’equip tècnic de l’Ajuntament, que treballa “al peu del canó” per aprofitar tots aquests recursos externs i que “facilita tenir una visió eficient i eficaç a la recerca del bé comú” al servei de les persones“.

Finalment, Amparo Victoria ha destacat l’esforç que s’està duent a terme entre la Generalitat i l’Ajuntament en els darrers anys: “L’estreta col·laboració amb altres administracions es veu ara reflectida en l’increment del parc públic d’habitatge a la ciutat, a una zona d’actual expansió com Santa Anna, on ja està en marxa el nou Palau de Justícia“.
A més a més, Victoria ha demostrat el seu compromís per avançar en aquesta línia. “Seguirem treballant per ampliar l’oferta d’habitatge accessible a la nostra ciutat. Gandia actualment té una important demanda d’habitatge per part de la ciutadania i volem donar accessibilitat a totes les peticions perquè tothom tinga una oportunitat d’un habitatge digne“. A més ha assegurat que aquesta tasca “és una obligació per a totes les administracions i nosaltres tenim aquest gran compromís i estem lluitant i lluitarem per aconseguir la bona qualitat de vida dels nostres conciutadans“.