El vicealcalde i regidor de Urbanisme, Josep Alandete; juntament amb la regidora d’Habitatge oi Regeneració Urbana, Amparo Victoria, han valorat positivament el Premi CTAV (Col·legi Territorial d’Arquitectes de València) al Foment de l’Arquitectura 2021 que ha rebut l’Ajuntament de Gandia, junt amb València Capital del Disseny 2022, un reconeixement a les estratègies públiques impulsades en els últims anys pel consistori en matèria d’Urbanisme i Territori que serà atorgat el pròxim divendres dia 19 a les 20.00 hores en l’Edifici de Veles i Vents.

Concretament, aquest guardó premia especialment les actuacions de regeneració urbana en els tres ARRUS a la nostra ciutat (barri de Raval en 2019, Beniopa-Plaça El·líptica en 2020 i Corea enguany), el disseny i execució en el Pla Edificant, la projecció del Palau de Justícia, sense perjudici de les expectatives que genera la construcció del Futur Pavelló Universitari Gandia Arena, a més de les actuacions de renovació i revitalització de la ciutat com per exemple el Pla de Reforma Interior de Nuclis Primitius de la Platja de Gandia.
Per a Josep Alandete, el premi és “un reconeixement a la tasca que estem fent en el govern de Serpis per construir una ciutat amable guanyant espais urbans per als vianants, actuant sobre la ciutat ja construïda, preservant el patrimoni arquitectònic de Gandia I invertint en les infraestructures necessàries la inversió en infraestructures necessàries per a millorar les condicions de vida de la nostra ciutadania”.

“Es tracta d’un reconeixement a les polítiques públiques d’habitatge que estem duent a terme des del govern municipal i al treball encomiable que desenvolupen cada dia els tècnics de l’Oficina Municipal d’Habitatge”, ha destacat Victoria, qui ha reafirmat el seu compromís amb el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València: “Continuarem treballant de manera conjunta, ja que els resultats de les sinergies i col·laboracions que hem establert són excel·lents”.

A banda d’aquests criteris, també s’ha valorat els Convenis de Col·laboració signats amb el Col·legi d’Arquitectes i la col·laboració entre totes dues entitats, la qual s’ha materialitzat, per exemple, en l’elaboració del Concurs d’Idees com el dels habitatges en règim de cooperativa en Santa Anna, o el concurs de quiosquets de la platja.