El Ple ordinari de l’Ajuntament de Gandia corresponent al mes de novembre ha fet oficial aquest matí la renúncia al seu càrrec, per raons personals, del regidor Ferran Martínez Mendoza (Compromís +´ Gandia unida), tal i com ell mateix va anunciar fa una setmana. L’ex responsable ja de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria, Empresa, Ocupació i Innovació, ha agraït totes les manifestacions d’afecte i reconeixement rebudes: «No era conscient que la percepció positiva del meu treball era tan gran, eixa és la major recompensa». Martínez ha assegurat que durant dos anys i mig ha intentat treballar amb iniciatives per tal de pal·liar i reactivar els sectors productius afectats i en benefici de tota la ciutadania.

I ha llançat un missatge de normalitat, ja que la persona que agafarà el testimoni, previsiblement al ple de novembre, Vicenta Ferrer Alemany (número 5 de Compromís +´Gandia unida) «està al dia de totes les polítiques, perquè forma part del meu equip de treball des de l’inici de la legislatura. A més, la gestió de l’Ajuntament està en bones mans; vull agrair la col·laboració rebuda per tot el govern local, persones compromeses amb la ciutadania».   

Finalment, ha tingut també paraules d’agraïment a l’oposició, de qui ha destacat «l’esperit propositiu, llevat d’alguna eixida de to, que no sempre és l’habitual en política. La nostra obligació és buscar consens i acords, perquè així guanyem totes i tots».  

Mostres d’agraïments

L’alcalde i la resta de portaveus dels grups municipals han coincidit a agrair-li l’esforç i la dedicació, amb iniciatives dirigides a l’impuls dels teixits productius, del comerç local, la xicoteta i mitjana empresa, sobretot en uns moments tan difícils. També han destacat l’aposta per la modernització i la transformació digital.

José Manuel Prieto: «Ferran ha estat un excel·lent company de Govern, i un regidor dedicat a l’impuls econòmic de la seua ciutat, amb moltes bones iniciatives quan més les necessitàvem. En el pla personal, puc comprendre la seua marxa; en la vessant política, m’apena, però tens l’agraïment infinit per la teua vocació impagable pel servei públic. Gràcies també en nom de tota la corporació».

Visiblement emocionat, el vicealcalde i portaveu de Compromís +´ Gandia unida, Josep Alandete, ha assegurat que és un dia trist per al seu grup i per a «totes les persones que hem compartit treball pel bé comú de la ciutadania. L’amic Ferran ha aportat aire fresc a la política municipal i ha demostrat la seua indiscutible vàlua per a gestionar projectes molt ambiciosos i fonamentals a càrrec de la regidoria de Polítiques Econòmiques…».  Liderant la recuperació amb les ajudes a l’empresariat de manera ràpida i eficaç, combinant-les amb una aposta decidida per la seua modernització digital, amb iniciatives d’impuls i reactivació del nostre comerç local, amb accions com els Xecs Consum, Fira Mercat Gandia, el Market Place de Gandia Tiber.es, la creació de la marca ‘Mercats de Gandia’ i moltes altres.

D’igual manera, el portaveu socialista, Vicent Mascarell, ha destacat «la previsió i la tenacitat que ha demostrat durant els mesos més complicats… Probablement, hem sigut la ciutat que més ràpides ha arbitrat les ajudes econòmiques per als sectors més castigats».

Per la seua banda, el portaveu del Grup municipal del PP, Víctor Soler, ha assegurat que se’n va «el millor regidor del govern, tal i com ha quedat palès en la forma de governar i l’actitud propositiva i oberta al diàleg».

«S’ha notat en la gestió la seua saviesa i experiència provinent del sector privat», posat en valor el regidor no adscrit, Pascal Renolt.