Torna el Viacrucis vivent al barri de Santa Anna. L’esdeveniment se celebrarà el diumenge 10 d’abril a les 19.30 h, tal i com han anunciat aquest matí la presidenta de la Junta de Districte Santa Anna, Alícia Izquierdo, el regidor delegat de Setmana Santa, Miguel Ángel Picornell, i el germà major de la Germandat Sant Sopar Vivent, Jordi Pérez.

Tal i com ha indicat la presidenta, enguany es pretén donar difusió a aquest acte tradicional a la ciutat que des de fa 2 anys s’ha ajornat per la pandèmia de la Covid-19. «És una de les activitats, dins de la programació de la Setmana Santa, amb més presència de públic. Sempre ha sigut molt notori a Gandia acudir a aquesta representació del Via Crucis», ha afegit.

Tot i que ja s’han celebrat alguns actes de Setmana Santa, el viacrucis és una de les grans actuacions d’aquesta festivitat que, segons Izquierdo, és reconeguda com una «activitat de ciutat». Per això, l’esdeveniment que se celebrarà el proper diumenge comptarà amb una millora qualitativa respecte a darreres edicions. «S’ha canviat la vestimenta dels actors; hem afegit una nova escena; s’ha portat a terme una millor planificació; s’ha millorat la qualitat tècnica del so…”, ha indicat la regidora.

El viacrucis de 2022 comptarà, a més de la millora qualitativa, amb una part més que escenificarà «l’últim sopar». A més, Pérez ha anunciat diferents novetats que es portaran a terme enguany des de la germandat del Sant sopar Vivent: la processó de Dimecres Sant eixirà des de la parròquia de Beniopa; mentre que Dijous Sant es farà la trobada amb la Verge de la Soledat a la porta del Palau Ducal. A banda, s’ha realitzat una rèplica del Sant Calze de València que s’emprarà en les processons de Dijous i Divendres Sant.

Per la seua banda, Picornell ha volgut ressaltar la importància d’aquest acte que manté la seua essència després de quasi mig segle en què s’ha portat a terme: «El que hem vist és que, a pesar d’aquest pas del temps, el Via Crucis està més viu que mai». A més, ha explicat que el pròxim cap de setmana tindrà tres esdeveniments fonamentals: dissabte amb la processó de Beniopa; les diferents processons del diumenge de rams i palmes; i el Via Crucis.