Denuncien que canviar l’ús industrial per un ús comercial de les parcel·les de Sanxo Llop donaria el “colp de gràcia” al comerç local: “Un sector profundament tocat per la contínua aposta dels socialistes a Gandia pels centres comercials, que podria veure’s traït per Torró, que sempre ha anat de “defensor” del xicotet comerç”.
Milvaques: “Esperem que la retirada d’aquest punt de la Comissió d’Urbanisme siga definitiva”
Gandia, 24 d’abril de 2014.-
“La decisió de la comissió d’Urbanisme, celebrada hui, de retirar el punt de l’ordre del dia que obria la possibilitat a les persones propietàries de parcel·les al polígon Sanxo Llop, perquè canviaren l’ús industrial d’aquestes per un ús comercial ha de ser definitiva”. Amb aquesta contundència s’ha expressat la regidora i portaveu del grup municipal Compromís a l’Ajuntament de Gandia, Lorena Milvaques, qui ha demanat que la retirada no siga temporal, “doncs estem parlant d’una mesura que tindria un impacte molt negatiu per a un sector, el del xicotet comerç de la nostra ciutat, profundament tocat per la contínua aposta dels socialistes a Gandia pels centres comercials, i agreujat per la crisi”, ha explicat Milvaques.
Des de Compromís, recorden l’alcalde que no pot trair els comerciants, “ja que sempre ha anat de “defensor” del xicotet comerç”, recorden des de la formació. “No s’entendria, doncs, que en la legislatura anterior criticara la promoció d’espais comercials d’extraradi i ara els promoguera”, conclouen.
El grup municipal recorda a l’alcalde que, precisament, eixes eren les intencions de Fernando Mut, el 2008: “Mut volia crear un bulevard comercial que unira la Vital, l’Hospital i Benieto. En cas que la retirada de la proposta de la comissió d’urbanisme no siga definitiva, Torró estaria ampliant els projectes comercials de Mut i, per tant, engrossant el seu impacte negatiu envers el comerç gandià”, ha conclòs la regidora econacionalista.
Compromís insisteix en què no val l’excusa de què amb eixe canvi d’usos del sòl es vol ajudar els propietaris, perquè les parcel·les siguen més vendibles: “Perquè, a més, s’acabaria amb el poc sòl industrial que li queda a la ciutat. Un sòl que esperem, algun dia, servisca per a albergar indústria i crear ocupació a Gandia”, han explicat des de la formació.
Des del grup municipal Compromís sempre han defensat un model comercial tradicional, basat en la proximitat. En aquest sentit, la seua postura ha estat sempre la mateixa: màxima cautela davant la proliferació d’espais comercials fora de la ciutat, per criteris no sols d’economia, sinó, també, d’ecologia i de respecte al teixit comercial existent.