– Alícia Izquierdo: “continuem augmentant en nombre de persones usuàries i en la qualitat dels cursos.

– Per al primer trimestre ofereix cursos d’impressió 3D, drons i Arduíno, entre altres. També es mantenen els habituals d’informàtica, maneig d’internet i tècniques de recerca d’ocupació.

 

L’Urbalab, l’espai públic d’innovació social i digital de la ciutat de Gandia, comença l’any amb nova programació de cursos gratuïts per al primer trimestre. Així ho ha presentat aquest matí en roda de premsa la regidora delegada de Polítiques Econòmiques i d’Innovació, Alicia Izquierdo.

En l’actualitat, i fins a l’1 de febrer, està oberta la inscripció per al curs de Tècnic/a d’impressores 3D, únic d’aquestes característiques en tota la Comunitat Valenciana. Consta de 50 hores, en format presencial  i  horari matutí de 9.30 a 13.30 hores. Aquest curs gratuït va dirigit a persones de qualsevol sector d’activitat que vulguen conéixer amb precisió el maquinari, funcionament, manteniment i reparació de les impressores 3D.  “És un curs molt nou. Estem desbordades. Ja hi ha 30 persones preinscrites per a cobrir 15 places”, ha afegit Izquierdo. Les persones interessades poden realitzar encara la seua inscripció a través del següent enllace https://goo.gl/rg6dse

L’edil ha recordat l’èxit que està tenint L’Urbalab: “continuem augmentant en nombre de persones usuàries i en la qualitat dels cursos”.

L’Urbalab és un servei municipal de formació amb quatre branques bàsiques: les competències personals, la tecnologia, la cerca d’ocupació i la comunicació, en general. Les seues instal·lacions es troben al carrer Vicente Ferrer de la capital de la Safor.

En relació a la programació, durant el primer trimestre de 2019, destaquen dos cursos sobre drons: un d’ús recreatiu, i un altre, per al maneig professional. “Ara estan de moda, però un dron no és un joguet, és una eina. Cal conéixer el maneig, la base legislativa i on es pot volar”, ha afegit Izquierdo.

Altres cursos amb gran èxit en anys anteriors i relacionats amb la programació informàtica han sigut els d’ arduíno, dels quals el 25 de febrer hi haurà una altra edició, i un altre de la seua variant el cuberíno, el  14 de febrer.

També s’oferiran cursos relacionats amb les competències personals, gestió del temps i benestar, habilitat de treballar en equip, com enfrontar-se a una entrevista de treball, “pensats no solament per a persones desocupades, sinó també per a aquelles que volen reciclar-se o continuar formant-se”, segons ha comentat la regidora.

L’Urbalab compta ara amb el nou Espai Maker, punt de trobada per a aquelles persones que vulguen descobrir la fabricació digital.

La ciutadania pot informar-se de les novetats d’ Urbalab a través de  la seua pàgina web   http://urbalabgandia.com   i dels seus perfils en Facebook, Twitter i Instagram.