El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València organitza la 13a edició del Foro e2, un punt de trobada on es generen oportunitats laborals, d’innovació i investigació. Més de 20 empreses participen en un esdeveniment que té lloc el 10 d’abril de 10.00 h a 14.00h a l’edifici i que reunirà estudiants, empreses, ajuntaments, personal emprenedor i personal investigador. L’assistència és lliure per a qualsevol persona interessada.
El programa del foro e2 s’ha presentat hui en una roda de premsa amb la presencia de Alicia Izquierdo, regidora delegada de Polítiques Econòmiques i d’Innovació de l’Ajuntament de Gandia; Vicent Altur, subdirector d’emprenedoria i càtedres d’empresa del Campus de Gandia i José Marín- Roig, director de la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia.
Segons Alicia Izquierdo, el foro e2 és una oportunitat per al creixement econòmic de Gandia i del seu entorn, ja que es produeixen sinergies que dinamitzen el sector productiu: estudiants que donen a conèixer els seus projectes innovadors, que interessen a empreses disposades a incorporar talent; persones emprenedores que necessiten incorporar als equips perfils que poden trobar al foro i que donen a conèixer els seus serveis a altres empreses i institucions; empreses de la Safor que necessiten incorporar personal amb una alta qualificació i que ofereixen pràctiques i treball a estudiants i persones titulades al Campus… enguany hi ha més de 20 stands.
És per això que l’Ajuntament de Gandia sempre hi està present al Foro i facilita en tot el possible la seua realització.
Per la seua banda, Vicent Altur ha destacat que aquest any el foro compta amb una ponent de luxe. Es tracta de Dolors Reig, consultora i conferenciant que a les 12.00h ofereix la conferència ‘Generació Youtube: reinventant l’educació’, on es reflexionarà sobre el canvi de paradigma educatiu que està donant-se al segle XXI i al que estan adaptant-se totes les institucions educatives, també la universitat.
En el canvi de paradigma, Altur ha destacat el enfocament pràctic que tenen les titulacions al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València; dins d’aquesta perspectiva innovadora, ha destacat les facilitats de contacte i col·laboració que hi ha entre personal investigador i els estudiants, que s’incorporen fàcilment a grups d’investigació en l’àmbit del turisme, les ciències ambientals, les tecnologies interactives, les telecomunicacions…
El Foro e2 és una oportunitat per a que els estudiants vegen exemples pràctics d’innovacions desenvolupats per grups d’investigació i també per projectes de càtedres del Campus de Gandia, com la Càtedra IVIO, que estarà al Foro e2 i la Càtedra d’Innovació, co-organitzadora del Foro e2.
José Marín – Roig, director de la Càtedra d’Innovació del Campus, ha convidat a totes les persones interessades a participar, ja que és un esdeveniment dinàmic, amenitzat per una companyia de teatre, on les oportunitats de networking són abundants. Marín –Roig ha destacat la participación enguany del projecte MEGIF de l’IES María Enríquez, un projecte internacional que reuneix estudiant preuniversitari de diversos països per a realitzar projectes de ciència, tecnologia, art i humanitats.
Per altra banda, el director de la Càtedra d’Innovació ha parlat dels diferents tallers formatius que s’han impartit i s’imparteixen encara aquesta setmana per a facilitar l’èxit en el Foro e2: per a parlar en públic, per a traure més partit de ferramentes con LinkedIn; saber projectar la veu; saber llegir les expressions de qui ens fa una entrevista de treball… Aquesta formació està dirigida a estudiants del Campus i a qualsevol persona interessada.