El vicealcalde de Gandia i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, ha presentat aquest matí les dades d’activitat econòmica privada en el sector d’Habitatge pel que fa a les llicències d’obra. “Estem en un context complicat: encariment de preus de les matèries primeres i incertesa; però, a pesar d’això, les dades sobre llicències d’obra nova són molt bones”, ha contextualitzat Alandete.

Als darreres 2 anys, s’han autoritzat 110 llicències per a habitatges unifamiliars. Les zones Parc Nord i Mar II són les que més incorporen amb més densitat en projectes d’edificació, amb prop de 70 habitatges nous. D’altra banda, el departament d’Urbanisme ja ha autoritzat 10 habitatges aïllats al Sector les Foies, que començaran a construir-se en les properes dates.

També s’ha donat el vistiplau a aquest tipus de projectes a la zona urbana de Marxuquera i als sectors de la Platja de Veles e Vents i Rafalcaid. A més, al Sector de Montesol i el del Molló hi ha una gran demanda per a quan acaben les obres de subministrament elèctric.

Respecte als habitatges en bloc o plurifamiliars, s’han reactivat diferents promocions suspeses, entre aquestes l’edifici Adamas (a l’entrada Nord de Gandia) amb 24 vivendes o l’edifici del carrer Sant Rafael amb 17. “Està previst que, durant els propers mesos, l’Entitat d’Habitatge de la Generalitat Valenciana adjudique el projecte per a la construcció de 72 habitatges de protecció pública de Santa Anna”, ha detallat el vicealcalde.

Un dels objectius d’aquest govern és, també, l’ús de les reformes i rehabilitació, “perquè actuar sobre un espai ja construït és un bé per a continuar treballant per una ciutat amable”, ha desenvolupat el regidor d’Urbanisme. Aquest subsector de la construcció segueix sent el que més concentració i volum de negoci representa. Un exemple d’açò és que l’any 2021 va ser el que més declaracions responsables d’obra va hi haure des de que es registren les dades, amb un total de 1.234.

Per últim, l’aprovació per part de la Generalitat Valenciana dels tres ARRUS (Raval, plaça El·líptica i Beniopa), juntament amb les ajudes dels Programes de Rehabilitació i Renhata, suposa un fort suport als nous projectes de regeneració i revitalització del sector de construcció. No cal oblidar que, la candidatura de Gandia als Fons Next Generation de la Unió Europea incorpora la rehabilitació de centenars d’habitatges a la ciutat.